Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Pórkový krém

Je vám zima? Zahřeje vás pórková polévka, a navíc ji budete mít hotovou za chvilku!

Redakce Marianne | 10. 12. 2014

Doba přípravy: 5 minut

Doba vaření: 15 minut

1 pórek, očištěný a pokrájený
na kolečka

2 brambory, oloupané a pokrájené na menší kostky

0,5 l vývaru

čerstvě mletý pepř

dle potřeby sůl

500 ml sladké smetany 33%

olivový olej na ozdobu

1) Do hrnce s vývarem vložte pórek (trošku si nechte na ozdobu) a brambory , vařte 15 minut. Pak vmíchejte sladkou smetanu, ochutnejte, opepřete, a podle slanosti vývaru můžete dosolit.

2)  Rozmixujte dohladka. Na talíři pak polévku ozdobte tenkou spirálkou z olivového oleje a pár kolečky pórku. Pokud krém podáváte jako jediný chod večer, přidejte k němu krutony. 

Související články

Jídlo
Strava podle Ajurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro váš typ těla?

Strava podle Ajurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro váš typ těla?

Psychologie
Učitelka Pavlína Ledvayová o moderní výchově v mateřské škole: Podporujte emocionální vývoj a spolupracujte s rodiči

Učitelka Pavlína Ledvayová o moderní výchově v mateřské škole: Podporujte emocionální vývoj a spolupracujte s rodiči

Byt
Úžasná proměna malého bytu: Architekti odhalili skrytý potenciál a přidali úchvatné mezipatro

Úžasná proměna malého bytu: Architekti odhalili skrytý potenciál a přidali úchvatné mezipatro

Zahrada
Vypěstujte si malinoostružinu a vychutnejte si lahodné spojení dvou druhů ovoce

Vypěstujte si malinoostružinu a vychutnejte si lahodné spojení dvou druhů ovoce