Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Povidlové trojhránky

Sladká pochoutka, kterou hravě zvládne každý a je hotová za pár minut.

Redakce Marianne | 17. 05. 2014


Doba přípravy: 10 minut

Vaření: 10 minut

Počet porcí: pro 4 osoby

Budete potřebovat:

  • 1 balení Babického listového těsta

  • 150 g švestkových povidel

  • vejce na potření

  • moučkový cukr na obalení

Postup:

1. Listové těsto rozválejte na tloušťku dvou až tří milimetrů a nakrájejte z něj čtverce o hraně zhruba 9 centimetrů.

2. Dovnitř každého čtverce dejte vrchovatou lžičku povidel, přehněte do trojúhelníku a důkladně zmáčkněte ve spoji, aby povidla nevytekla. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.

3. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Horké trojhránky obalujte v moučkovém cukru.

Něco navíc:

Trojhránky můžete plnit podle libosti – dobré jsou s polotučným tvarohem, prošlehaným se žloutkem a trochou mléka, promíchaným s rozinkami. Směsi ale nedávejte příliš, aby vám nevytekla. Okraje trojhránků můžete ‚zapečetit‘ koncem vidličky – těsto stlačí a ozdobí zároveň.

Související články

Životní styl
Zdravě, chutně i dietně: Vyzkoušejte skvělé, nevšední recepty na letní grilování bez výčitek

Zdravě, chutně i dietně: Vyzkoušejte skvělé, nevšední recepty na letní grilování bez výčitek

Rodina a děti
Jak překonávají šampioni vlastní hranice? Úspěch vs. neúspěch

Jak překonávají šampioni vlastní hranice? Úspěch vs. neúspěch

Zábava
5 důvodů, proč si přečíst srpnovou Marianne

5 důvodů, proč si přečíst srpnovou Marianne

Cestování
Cestujeme po Česku: Milovníci koní zbystřete! Vysočina je plná hipotras

Cestujeme po Česku: Milovníci koní zbystřete! Vysočina je plná hipotras