Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Punč

Tuto zimní alkoholickou bombu, kterou prý původně přivezli Angličané ze své indické kolonie, najdete v každé staré kuchařce trošku jinak. Proto se nebojte experimentů, odpíchnout se můžete od jedné z tradičních receptur.

Redakce Marianne | 10. 02. 2015

Doba přípravy: 10 minut

700 ml bílého vína

500 ml černého čaje

5 hřebíčků

šťáva z jednoho citronu

šťáva z jednoho pomeranče

150 ml rumu

2 ks celé skořice

1 hvězdička badyánu

100 g (nejlépe třtinového) cukru

Všechny přísady smíchejte a přiveďte k varu, nicméně nevařte. Pijte pěkně horký, nejlépe i z nahřátých sklenic.  

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Chaty a chalupy
Romantika ve slaměné chalupě: Jak Alice a David proměnili ruinu v útulný domov

Romantika ve slaměné chalupě: Jak Alice a David proměnili ruinu v útulný domov

Byt
Malý byt, velký styl: Retro elegance a moderní pohodlí šarmantního padesátimetrového bytu z 40. let

Malý byt, velký styl: Retro elegance a moderní pohodlí šarmantního padesátimetrového bytu z 40. let

Byt
Podkroví jako z pohádky: : Nové podkroví na Vinohradech okouzlí poctivými materiály i atmosférou

Podkroví jako z pohádky: : Nové podkroví na Vinohradech okouzlí poctivými materiály i atmosférou

Zábava
Kvíz pro milovníky čaje: Otestujte své znalosti o tomto oblíbeném nápoji

Kvíz pro milovníky čaje: Otestujte své znalosti o tomto oblíbeném nápoji

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + SKINPERFECT PRIMER + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + SKINPERFECT PRIMER + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit