Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Punč

Tuto zimní alkoholickou bombu, kterou prý původně přivezli Angličané ze své indické kolonie, najdete v každé staré kuchařce trošku jinak. Proto se nebojte experimentů, odpíchnout se můžete od jedné z tradičních receptur.

Redakce Marianne | 10. 02. 2015

Doba přípravy: 10 minut

700 ml bílého vína

500 ml černého čaje

5 hřebíčků

šťáva z jednoho citronu

šťáva z jednoho pomeranče

150 ml rumu

2 ks celé skořice

1 hvězdička badyánu

100 g (nejlépe třtinového) cukru

Všechny přísady smíchejte a přiveďte k varu, nicméně nevařte. Pijte pěkně horký, nejlépe i z nahřátých sklenic.  

Související články

Jídlo
Strava podle Ajurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro váš typ těla?

Strava podle Ajurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro váš typ těla?

Psychologie
Učitelka Pavlína Ledvayová o moderní výchově v mateřské škole: Podporujte emocionální vývoj a spolupracujte s rodiči

Učitelka Pavlína Ledvayová o moderní výchově v mateřské škole: Podporujte emocionální vývoj a spolupracujte s rodiči

Byt
Úžasná proměna malého bytu: Architekti odhalili skrytý potenciál a přidali úchvatné mezipatro

Úžasná proměna malého bytu: Architekti odhalili skrytý potenciál a přidali úchvatné mezipatro

Zahrada
Vypěstujte si malinoostružinu a vychutnejte si lahodné spojení dvou druhů ovoce

Vypěstujte si malinoostružinu a vychutnejte si lahodné spojení dvou druhů ovoce