Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Punč

Tuto zimní alkoholickou bombu, kterou prý původně přivezli Angličané ze své indické kolonie, najdete v každé staré kuchařce trošku jinak. Proto se nebojte experimentů, odpíchnout se můžete od jedné z tradičních receptur.

Redakce Marianne | 10. 02. 2015

Doba přípravy: 10 minut

700 ml bílého vína

500 ml černého čaje

5 hřebíčků

šťáva z jednoho citronu

šťáva z jednoho pomeranče

150 ml rumu

2 ks celé skořice

1 hvězdička badyánu

100 g (nejlépe třtinového) cukru

Všechny přísady smíchejte a přiveďte k varu, nicméně nevařte. Pijte pěkně horký, nejlépe i z nahřátých sklenic.  

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Byt
Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Zábava
Kvíz: Co je jupka nebo karkule? Uhádněte názvy oblečení z lidových pohádek a říkadel

Kvíz: Co je jupka nebo karkule? Uhádněte názvy oblečení z lidových pohádek a říkadel

Krása
Co dát kamarádce, která miluje kosmetiku? Tipy na dárky pro nejnáročnější beauty lovers

Co dát kamarádce, která miluje kosmetiku? Tipy na dárky pro nejnáročnější beauty lovers

Rozhovory
Držitelka Thálie Klára Jelínková: Ve čtyřiceti se mi tančí lépe než ve dvaceti, mladé tanečnice učíme sebevědomí

Držitelka Thálie Klára Jelínková: Ve čtyřiceti se mi tančí lépe než ve dvaceti, mladé tanečnice učíme sebevědomí

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit