Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Punč

Tuto zimní alkoholickou bombu, kterou prý původně přivezli Angličané ze své indické kolonie, najdete v každé staré kuchařce trošku jinak. Proto se nebojte experimentů, odpíchnout se můžete od jedné z tradičních receptur.

Redakce Marianne | 10. 02. 2015

Doba přípravy: 10 minut

700 ml bílého vína

500 ml černého čaje

5 hřebíčků

šťáva z jednoho citronu

šťáva z jednoho pomeranče

150 ml rumu

2 ks celé skořice

1 hvězdička badyánu

100 g (nejlépe třtinového) cukru

Všechny přísady smíchejte a přiveďte k varu, nicméně nevařte. Pijte pěkně horký, nejlépe i z nahřátých sklenic.  

Související články

Krása

<span>Bronzová, ale chráněná: Tipy na opalovací krémy, které nepoškodí vaši pokožku</span>

Bronzová, ale chráněná: Tipy na opalovací krémy, které nepoškodí vaši pokožku

Móda

<span>Základem šatníku je košile. Letos ovšem místo bílé sáhněte po tomto pánském modelu</span>

Základem šatníku je košile. Letos ovšem místo bílé sáhněte po tomto pánském modelu

Zábava

<span>Kvíz: Co víte o tradici pálení čarodějnic? Otestujte své znalosti</span>

Kvíz: Co víte o tradici pálení čarodějnic? Otestujte své znalosti

Rodina a děti

<span>Hudba v těhotenství: Jak mohou zvukové vjemy prospět miminku v břiše?</span>

Hudba v těhotenství: Jak mohou zvukové vjemy prospět miminku v břiše?