Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Punč

Tuto zimní alkoholickou bombu, kterou prý původně přivezli Angličané ze své indické kolonie, najdete v každé staré kuchařce trošku jinak. Proto se nebojte experimentů, odpíchnout se můžete od jedné z tradičních receptur.

Redakce Marianne | 10. 02. 2015

Doba přípravy: 10 minut

700 ml bílého vína

500 ml černého čaje

5 hřebíčků

šťáva z jednoho citronu

šťáva z jednoho pomeranče

150 ml rumu

2 ks celé skořice

1 hvězdička badyánu

100 g (nejlépe třtinového) cukru

Všechny přísady smíchejte a přiveďte k varu, nicméně nevařte. Pijte pěkně horký, nejlépe i z nahřátých sklenic.  

Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Rodina a děti
Mami, fotbal už mě nebaví: Praktické tipy, jak zvládnout přechod talentovaného dítěte na nový sport

Mami, fotbal už mě nebaví: Praktické tipy, jak zvládnout přechod talentovaného dítěte na nový sport

Zábava
Dovolená v Lisabonu: Nechte se vtáhnout gastronomickými zážitky, historií i specifickou architekturou

Dovolená v Lisabonu: Nechte se vtáhnout gastronomickými zážitky, historií i specifickou architekturou

Životní styl
Jak přežít vedro ve městě: 8 praktických tipů, které vám zchladí hlavu i tělo

Jak přežít vedro ve městě: 8 praktických tipů, které vám zchladí hlavu i tělo

Dobrý nápad
Mrkev původně nebyla oranžová! Vychutnejte si tuhle zeleninu upravenou glazováním

Mrkev původně nebyla oranžová! Vychutnejte si tuhle zeleninu upravenou glazováním