Recepty na snídaně, které se samy přes noc připraví
Snídaňový ubrousku, prostři se!
Zatímco postavy ve filmech snídají u bohatě prostřeného stolu, dopřávají si čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou a nenuceně nahlížejí do novin, vy si během rána stihnete leda tak dvakrát kousnout do tvrdého rohlíku? Pokud je vám tento scénář povědomý, pak vítejte v klubu! Naštěstí existuje poměrně jednoduchý způsob, jak vyzrát na ranní přípravu snídaně! V zahraničí se tyto pokrmy jmenují "overnight" a milují je všichni, kteří ráno mají na spěch. Seznamte se tedy s recepty na lahodné snídaně, které stačí předpřipravit večer, a ráno jsou hotové!
Chia pudink s kokosovým mlékem
Ideální snídaně pro všechny, kteří mají mlsný jazýček, ale zároveň si potrpí na zdravá a vyvážená jídla. Hlavní roli v tomto receptu totiž hrají chia semínka, která hrdě nesou označení super potravina. Není divu, vždyť v sobě ukrývají antioxidanty, omega-3 nenasycené mastné kyseliny a velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů. Navíc dokážou „nabobtnat“, a vytvořit tak ideální snídani pro všechny, kterým není jedno, čím své tělo krmí.
![Chia pudink](/sites/default/files/public/inline-images/gettyimages-1126016758.jpg)
Co budete potřebovat:
- 1 šálek kokosového mléka
- 50 g chia semínek
- čekankový sirup
Jak na to:
Večer nasypte do uzavíratelné skleničky chia semínka, která následně zalijte zhruba jedním hrnkem kokosového mléka. Případně můžeme použít mandlové nebo sójové mléko. Skleničku uzavřete a vložte na noc do lednice. Následující den chia puding pokapejte oblíbeným sirupem, případně medem a dozdobte sezónním ovocem. Ideální jídlo nejen na snídani, ale i svačinu do práce nebo do školy.
Noční ovesná kaše
Všichni ji milujeme, avšak málokomu se chce ráno stát u plotny a čekat, až mléko přijde k varu a kaše bude krásně měkoučká. Pokud patříte mezi lidi, kteří ráno spěchají, pak vyzkoušejte zjednodušený recept ovesné kaše. Jeho hlavním benefitem je, že proces „vaření“ se vás absolutně netýká.
![Ovesná kaše](/sites/default/files/public/inline-images/gettyimages-1049168252-1.jpg)
Co budete potřebovat:
- ¾ šálku ovesných vloček
- 1 polévkovou lžíci kakaového prášku
- ½ až ¾ šálku mléka
Jak na to:
Postup je velmi podobný jako u chia pudinku. Do uzavíratelné sklenice nasypte ovesné vločky, které zalijte mlékem. Pro zajímavější chuť můžete ke směsi přidat ještě lžíci kakaového prášku. Následně sklenici zašroubujte a alespoň na osm hodin vložte do lednice. Ráno můžete kaši došperkovat bílým jogurtem či oblíbeným ovocem.
Snídaňová enchilada
Kukuřičná tortilla s náplní může být nejen pokrmem k obědu nebo k večeři, ale také výborným jídlem pro milovníky slaných snídaní. Její příprava sice není tak bezpracná, jako tomu je u chia pudingu, avšak výsledek rozhodně stojí na večerní šichtu v kuchyni.
![Enchilada](/sites/default/files/public/inline-images/gettyimages-86056857.jpg)
Co budete potřebovat?
- 2 šálky šunky nakrájené na kostičky
- 3 šálky nastrouhaného čedaru
- 1 nakrájenou cibuli
- 8 kukuřičných tortill
- 6 vajec
- ½ šálku plnotučného mléka
- sůl, pepř
Jak na to?
Ve velké misce smíchejte šunku, čedar a cibuli. Následně ¼ směsi odložte a zbytek použijte jako náplň do kukuřičných tortill. Každou tortillu naplňte touto směsí, zabalte a vložte do zapékací mísy. Vždy myslete na to, abyste „šev“ tortilly měli položený směrem ke dnu.
Dále si rozšlehejte vajíčka, ke kterým přidejte oddělenou část směsi a mléko. Vše důkladně promíchejte a nalijte na zabalené tortilly. Pečte při 350 stupních, a to po dobu 30-40 minut. Ke konci pečení zasypte tortilly vaším oblíbeným sýrem.
Přes noc se chutě enchilady krásně propojí a uleží. Podávejte za studena.
ČTĚTE TAKÉ: Vyvážená snídaně: Superfood chleba s avokádem a granátovým jablkem