Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Roládky z uzeného lososa a citronové smetany

Sváteční návštěvy bývají přejedené, všimli jste si? Proto jim připravte jen něco lehkého, rozplývajícího se na jazyku...

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Redakce Marianne | 27. 12. 2014

Doba přípravy: 15 minut

100 g uzeného lososa v plátcích

100 g zakysané smetany

šťáva z půlky citronu

sůl a čerstvě mletý pepř

pár snítek kopru, případně pažitky, nasekaných

hrst lístků rukoly

1) Plátky uzeného lososa si rozložte na plastové prkénko (na dřevěném by se zbytečně vysoušel) – postupujte opatrně, neměly by se potrhat.

2) Smíchejte smetanu, citronovou šťávu, sůl, pepř a kopr. Touto směsí opatrně potřete plátky uzeného lososa a srolujte je do roládek (pokud jsou kousky menší, stačí přeložit). Soudržnost roládek můžete pojistit párátkem. 

3) Talíř ozdobte lístky rukoly, na něj pak přendejte lososové roládky.

Marianne je i na sociálních sítích:
×