Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Uzené se švestkovou omáčkou

Kombinace uzeného masa s nasládlou aromatickou švestkovou omáčkou vám mže připadat neobvyklá, ale toto jídlo milovaly už naše prababičky. Ideálním doplňkem jsou bramborové knedlíky.

Redakce Marianne | 15. 02. 2015

Doba přípravy: 20 minut

Doba vaření: 10 minut omáčka, 20 minut maso

200 ml švestkových povidel 

400 ml vody 

1 lžička soli

1 lžička skořice 

3 hřebíčky 

1 lžíce medu 

1 lžíce rumu

1 lžíce vanilkového pudinku

2 litry vody

800 g uzené kýty

1) Povidla zalijte horkou vodou, osolte, přidejte skořici a hřebíček, pět minut povařte, vmíchejte med a rum. Pudink rozmíchejte v hrnku s troškou vody na řidší kašičku, vlijte za stálého míchání k omáčce a ještě pět minut povařte. 

2) Uzené maso zbavte přebytečné slanosti tím, že ho vložíte do hrnce se studenou vodou a necháte pomalu přivést k varu – díky tomu přejde část soli do vody. Pak vývar slijte, schovejte (hodí se třeba na česnečku) a maso nakrájejte na plátky.

3) Plátek masa na talíři přelijte horkou omáčkou.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Proměny
Mysleli, že jen vymění skříň… A pak jim spadly zdi! Tohle 2+kk se proměnilo k nepoznání

Mysleli, že jen vymění skříň… A pak jim spadly zdi! Tohle 2+kk se proměnilo k nepoznání

Byt
Našli jsme byt snů: Pět pokojů, styl a pohodlí pro mladou rodinu

Našli jsme byt snů: Pět pokojů, styl a pohodlí pro mladou rodinu

Poradna
Proměňte balkon v ráj s jednoduchým trikem: Musí mít 7P!

Proměňte balkon v ráj s jednoduchým trikem: Musí mít 7P!

Novinky
Kvíz: Pozor na „falešné přátele“. Tyhle polské výrazy vás zaručeně zmatou a možná i rozesmějí. Zkusíte to?

Kvíz: Pozor na „falešné přátele“. Tyhle polské výrazy vás zaručeně zmatou a možná i rozesmějí. Zkusíte to?

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ - MARIANNE + DENTÁLNÍ PÉČE SWISSDENT + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ - MARIANNE + DENTÁLNÍ PÉČE SWISSDENT + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit