Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Uzené se švestkovou omáčkou

Kombinace uzeného masa s nasládlou aromatickou švestkovou omáčkou vám mže připadat neobvyklá, ale toto jídlo milovaly už naše prababičky. Ideálním doplňkem jsou bramborové knedlíky.

Redakce Marianne | 15. 02. 2015

Doba přípravy: 20 minut

Doba vaření: 10 minut omáčka, 20 minut maso

200 ml švestkových povidel 

400 ml vody 

1 lžička soli

1 lžička skořice 

3 hřebíčky 

1 lžíce medu 

1 lžíce rumu

1 lžíce vanilkového pudinku

2 litry vody

800 g uzené kýty

1) Povidla zalijte horkou vodou, osolte, přidejte skořici a hřebíček, pět minut povařte, vmíchejte med a rum. Pudink rozmíchejte v hrnku s troškou vody na řidší kašičku, vlijte za stálého míchání k omáčce a ještě pět minut povařte. 

2) Uzené maso zbavte přebytečné slanosti tím, že ho vložíte do hrnce se studenou vodou a necháte pomalu přivést k varu – díky tomu přejde část soli do vody. Pak vývar slijte, schovejte (hodí se třeba na česnečku) a maso nakrájejte na plátky.

3) Plátek masa na talíři přelijte horkou omáčkou.

Související články

Dům
Stará chatka se proměnila v luxusní domek a nabízí nečekané pohodlí

Stará chatka se proměnila v luxusní domek a nabízí nečekané pohodlí

Zábava
Kvíz: Jak dobře znáte české pohádky? Otestujte své znalosti a získejte plný počet bodů

Kvíz: Jak dobře znáte české pohádky? Otestujte své znalosti a získejte plný počet bodů

Dobrý nápad
Babské rady proti komárům: Potřete se šalvějí a dají vám pokoj

Babské rady proti komárům: Potřete se šalvějí a dají vám pokoj

Lidé a místa
Fascinující proměna vinařství Kolby v Pouzdřanech: Sjednocení historických budov přináší do vinné oázy neodolatelný šarm

Fascinující proměna vinařství Kolby v Pouzdřanech: Sjednocení historických budov přináší do vinné oázy neodolatelný šarm