Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

V hlavní roli schodiště

Rekonstrukce klasického londýnského bytu dostala moderní šmrnc v podobě výrazného levitujícího červeného schodiště, které dokonale zapadlo do secesních kulis.

Terezie Benoni | 8. 01. 2021

Architekti z ateliéru Michaelis Boyd spolupracovali při rozsáhlé rekonstrukci londýnského bytu a především při instalaci masivního moderního schodiště se společnostmi Diapo a Webb Yates Engineers. Při návrhu tohoho originálního prvku je inspiroval korejský sochař a konceptuální umělec Do Ho Suh. Konkrétně je nadchlo jeho levitující červené schodiště nazvané „Staircase-III“, kreré bylo vystavené v národní britské galerii vystavující moderní umění Tate Modern. „V úzké spolupráci s klienty se nám podařilo začlenit toto pozoruhodné, éterické a snové sochařské umění do kontextu jejich vlastního domova,“ pochvalují si autoři projektu, pro které je radost pracovat s klienty, kteří se nebojí odvážných rozhodnutí.

Galerie: Londýnský byt s červeným schodištěm
Mohlo by se vám líbit

Pohodové a uklidňující umění Fleurke

Jejich hlavním zdrojem inspirace je příroda a jejich pomalý životní styl. Spolu se svou dcerou žijí na jihu Francie, odkud posílají do světa ojedinělé grafiky.
mariannebydleni.cz

Propojením dvou bytů vznikl jedinečný prostor

Byt se nachází v klasickém secesním domě ve staré londýnské zástavbě. Při rozsáhlé rekonstrukci se podařilo architektům zachránit zdobené stropní lišty v secesním stylu. Veliké okenní otvory byly znovu opatřeny masivními dřevěnými rámy. V obývací části jsou tak nízko, že parapet může posloužit jako místo k posezení. Francouzským oknem odtud vejdete na terasu. Luxusní byt vznikl propojením dvou samostatných bytů, které se nacházeli v patrech nad sebou. Díky spojením bytů v prvním a druhém patře vznikl jeden velký mezonet. Do patra vejdete po jedinečném červeném schodišti z perforované z oceli, které se vznáší těsně nad podlahou obývacího pokoje. V prvním patře najdeme společné obytné prostory, kde jsou pracovna a moderní kuchyně oddělené skleněnými stěnami v černém ocelovém rámu. O patro výš jsou umístěné soukromé ložnice poskytující potřebné soukromí.
 

Mohlo by se vám líbit

Francouzský rohový dům si své kouzlo uchoval po dlouhá staletí

Dům spisovatele Jacquesa Préverta byl důkladně opravený. Kamenný dům postavený už ve 12. století je ozdobou vesnice Saint Paul de Vence v Provence.
mariannebydleni.cz

Související články

Byt
Zrekonstruovaný mini byt v Praze, kde nábytek z řetězce doplňují recyklované retro kousky

Zrekonstruovaný mini byt v Praze, kde nábytek z řetězce doplňují recyklované retro kousky

Byt
Příběh neuvěřitelné proměny panelákového bytu: Jak se samoživitelce podařilo pro sebe a dvojčata vytvořit moderní a pohodlný domov

Příběh neuvěřitelné proměny panelákového bytu: Jak se samoživitelce podařilo pro sebe a dvojčata vytvořit moderní a pohodlný domov

Dům
Návrat nadčasové elegance: Architekti navrhli rodině dům, který nadchne všechny generace

Návrat nadčasové elegance: Architekti navrhli rodině dům, který nadchne všechny generace

Lidé a místa
Kousek Skotska uprostřed Čech: Martin s partnerkou opravovali venkovské stavení dlouhé čtyři roky a dnes vás zavede do daleké historie

Kousek Skotska uprostřed Čech: Martin s partnerkou opravovali venkovské stavení dlouhé čtyři roky a dnes vás zavede do daleké historie