Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Ledové osvěžení: Recept na Aperol nanuky

Info ikona
Nanuky

Kouzlu domácích zmrzlin propadla Katka Kočičková zhruba před jedenácti lety. Nově vydává kuchařku Zmrzliny, kde vám naservíruje desítky báječných receptů. Několik z nich najdete i v Marianne.

Ingredience

4 velké pomeranče

50 g krupicového cukru

2 lžíce vody

90 ml aperolu

90 ml prosecca

1. Ze dvou pomerančů oloupejte škrabkou proužky kůry, dejte pozor, abyste neseřízli bílou, hořkou část. Do rendlíku nasypte cukr, přidejte
2 lžíce vody a nechte na mírném ohni rozpustit na hustý sirup. Stáhněte z ohně, přidejte pomerančovou kůru, zakryjte pokličkou a nechte zcela vychladnout. Pak proužky kůry vyjměte.

2. Z pomerančů, včetně těch s oloupanou kůrou, vymačkejte šťávu, měli byste získat 300 ml. Nalijte přes síto do džbánku a smíchejte s cukrovým sirupem, aperolem a proseccem. Směs rozlijte do nanukových formiček, dejte

do mrazáku a nechte 1 hodinu tuhnout. Pak vetkněte nanuková dřívka a nechte minimálně přes noc, ale nejlépe 24 hodin mrazit.

NĚCO NAVÍC: Na tyto nanuky určitě použijte pevnější formičky nastojato, a nikoli silikonové naležato – směs na nanuky je tekutá a ze silikonových by otvorem na dřívko mohla vytékat. Pokud chcete nanuky ozdobit, vyložte formičky před nalitím směsi tenoučkým půlkolečkem pomeranče.

...VÍCE RECEPTŮ NAJDETE V ČERVENCOVÉ MARIANNE, kterou si nyní můžete objednat až domů do schránky s POŠTOVNÝM ZDARMA. Objednávejte zde.

Červnová Marianne