Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

4 důvody, proč je úplně v pořádku cestovat po světě sama

Info ikona
Cestování

Ráda byste se podívala do vašich vysněných destinací, ale zrovna není po ruce nikdo, kdo by vyrazil s vámi? Pak není nic jednoduššího, než si sbalit kufr a vydat se na cestu sama. Nemusíte se ničeho bát, takové cestování v jednom má spoustu výhod, my jsme pro vás vybrali čtyři z nich.

Eliška Vrbová | 23. 10. 2017

1. Cestování jen sama se sebou vám umožní skutečně poznávat danou zemi bez toho, aniž byste se musela stále na někoho ohlížet, čekat nebo se podřizovat cizím zájmům. Můžete si naplánovat dny tak, jak chcete vy sama, přeplnit si je programem a nebo naopak jen tak lenošit, což vašim přátelům nemusí tolik vyhovovat.

2. Budete muset jednat samostatně, takže jestli jste zvyklá, že za vás obvykle mluví cizím jazykem přátelé nebo partner, na to teď zapomeňte. Nejlepším způsobem, jak se jazyk naučit, je léčba šokem - zkrátka mluvit, mluvit a mluvit. Berte to však pozitivně, už nikdy se v zařizování ubytování, hledání cesty a v dalších záležitostech nebudete muset spoléhat na druhé a vystačíte si sama!

Info ikona
Cestování

3. Máte spoustu času na přemýšlení a na to být sama, což je velký rozdíl od cítit se osaměle. Můžete zpomalit, zamyslet se, naslouchat svým myšlenkám, ujasnit si, co chcete, naplánovat si, co budete dělat, až se vrátíte zpět domů. Pokud jste v zahraniční delší dobu, poznáte také, kteří lidé z vašeho běžného života vám nejvíc chybí a bez kterých se vám naopak celkem uleví. Utřídíte si tak priority a po návratu budete mít mnohem čistší hlavu a jasnější uvažování.

4. Nemusíte se vůbec bát ani destinací, kam lidé jezdí většinou na svatební cesty nebo romantické pobyty ve dvou. Takovým místem bývají třeba Havajské ostrovy a nebo samozřejmě Paříž, jako to nejromantičtější město světa. Právě tam vám paradoxně dojde, jak moc ráda tu jste sama. Neustálé dohadování se o programu může být vyčerpávající a když jste sama pánem svého času, můžete si jednoduše vybrat, jaké muzeum zrovna navštívíte nebo jestli se projedete lodí dnes či zítra.