Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

5 aplikací, které vám usnadní každodenní život

Mobilní aplikace jako Instagram a Facebook, Počasí nebo Mapy jsou rozhodně dobrým startem a základní výbavou pro váš telefon. Co k nim ale přidat dalších pět, trochu více osobních a „women friendly“ vychytávek?

Eliška Vrbová | 21. 06. 2016
1. Pinterest
pin  pin2 copy
Největší studnice nápadů a inspirace jak v módě či líčení, tak v uspořádání bytu nebo vaření. Přemýšlíte, jak dceři nazdobit cupcakes na oslavu, jak zkombinovat ten nový vzorovaný top, co jste si včera koupila, nebo kde vzít nápad na nový sestřih? Jednoduše zadáte heslo do vyhledávání a zobrazí se vám tisíce a tisíce obrázků a koláží. Co vás zaujme, si můžete uložit a vytvářet si tak svoje vlastní kolekce obrázků. Velmi podobnou aplikací je i We Heart It. Tam sice najdete obrázků mnohem méně, za to má ale jednodušší ovládání.
 
2. Monefy
mone1  mone2 copy copy
V internetovém bankovnictví vždycky není úplně přesně vidět, za co že jste to vlastně zaplatila a kam se ty peníze vybrané z bankomatu poděly. Proto jsou tu aplikace jako Monefy, kam si můžete zadávat všechny svoje provedené platby a to i z několika účtů. Platby se řadí do kategorií jako je oblečení, zábava, jídlo, domácnost, dárky a podobně. V Monefy přehledně vidíte i příjmy a na základě toho vám aplikace spočítá váš aktuální rozpočet. Pro nastavení jiné měny a dalších funkcí je lepší si koupit Monefy Pro za 70 korun.
 
 
3. WomanLog
womanlog  womanlog 012 copy
Ve výčtu women friendly aplikací samozřejmě nesmí chybět taková, díky které budete mít pohromadě všechna data o „svých dnech“. Takových aplikací existuje spousta, jedna z nejlépe hodnocených je ale právě WomanLog. Nastavit si v ní můžete opravdu všechno – začátek a konec periody, antikoncepci, sex… Aplikace vám pak vypočítá plodné dny a předpokládaný začátek dalšího cyklu. Příjemným bonusem je také možnost nastavení češtiny.
 
4. Evernote a To Do Lists
evernote  evernote2 copy 
Na poznámky je tahle aplikace rozhodně nejlepší. Umožňuje vytváření „to do“ seznamů, psaní poznámek, přikládání fotek a různých souborů. Lze si v něm vytvořit i pracovní chat, kde můžete svoje nápady a poznámky sdílet s kolegy. Funguje i jako kalendář s upomínkami, Evernote je zkrátka několik aplikací v jedné. Pokud preferujete „to do“ seznamy zvlášť na ploše, vyloženě samostatných aplikací existuje také spousta (Color Checklist, To Do – List & Notes).
 
5. VSCO
vsco  vsco2 copy
Minimálně jednu aplikaci na úpravu fotek potřebujeme každá. Tahle je velmi minimalistická a umožňuje i sdílení vlastní galerie. Z obyčejných fotek z mobilu vytvoří skutečně kvalitní kousky. Filtry zde nejsou tak agresivní jako třeba na Instagramu, jediné minus je, že chybí rámečky. Na ty se pak hodí placená aplikace Afterlight nebo Snapseed. Stačí si vybrat.