Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 francouzských filmových ikon a jejich stejně krásné dcery

O Francouzkách se často říká, že mají styl a šarm v krvi, popřípadě rovnou zakódované v DNA. Pokud je to pravda, musí ho logicky dědit i jejich dcery. A víte co? Něco na tom bude! Důkazem je minimálně následujících pět hereckých dvojic matek a dcer.

Ivona Šouralová | 11. 11. 2016

Vanessa Paradis & Lily-Rose Depp

Snímek obrazovky 2016 11 11 v 15.45.15

Historie se opakuje jen s drobnými obměnami. Zatímco Vanessa se stala tváří parfému Coco značky Chanel v devatenácti, její dcera Lily-Rose, kterou má s Johnnym Deppem, začala s pózováním pro Chanel No.5 už v šestnácti. Obě se kromě modelingu věnují i herectví, Lily-Rose můžeme již brzy vidět ve filmu Planetárium, kde září po boku neméně krásné Natalie Portman. 

ČTĚTE TAKÉ: 5 tipů, jak si užít víkend jako Francouzka


 Jane Birkin & Charlotte Gainsbourg

Snímek obrazovky 2016 11 11 v 15.43.18

Ačkoli Charlotte nezapře ve tváři i geny svého otce, skladatele a zpěváka Serge Gainsbourga, styl rozhodně podědila po své matce – módní ikoně (nejen) 70. let Jane Birkin. Nenucenost, přirozenost a nadčasovost jsou jejich poznávacími rysy. Podobně jako matka i pětačtyřicetiletá Charlotte se věnuje hudbě a hraní. Příští rok se na ni můžeme těšit v jednom z nejočekávanějších filmů roku – dostala roli ve Sněhulákovi podle stejnojmenné knihy Jo Nesboa. 

ČTĚTE TAKÉ: Nová francouzská módní vlna: 5 Pařížanek, které udávají styl


 Catherine Deneuve & Chiara Mastroianni

Snímek obrazovky 2016 11 11 v 15.43.36 

„Myslím, že kdyby nebyla mojí mámou, měla bych strach s ní točit,“ řekla Chiara Mastraianni v jednom rozhovoru o své matce, francouzské legendě Catherine Deneuve. Společně si zahrály například ve filmu Milování, kde se objevil například i Miloš Forman. Jak Chiařino celé jméno napovídá, jejím otcem byla pro změnu italská filmová legenda Marcello Mastroianni. Není tedy divu, že i ona se nakonec dala na dráhu herečky, ačkoli vídat ji můžeme spíše v nezávislých či krátkometrážních filmech. Na fotografii má výjimečně bond vlasy, ve skutečnosti je brunetou, která nezapře podobu svého slavného otce.

ČTĚTE TAKÉ: Krása a úspěch v genech: Dcery slavných matek jako nové zářivé hvězdy


Valérie Schlumberger & Léa Seydoux

Snímek obrazovky 2016 11 11 v 15.44.06

Z této dvojice znáte bezesporu spíše jednatřicetiletou Léu Seydoux, která si zahrála Bond girl v poslední bondovce Spectre. Tvář podědila po své mamince, Valerii Schlumberger, která v mládí sice rovněž koketovala s herectvím, ale nakonec dala přednost filantropii a často jezdívala pomáhat do chudých končin světa. Otec Léy je známý francouzský byznysman Henri Seydoux, který se přátelí s třeba s Christianem Louboutinem nebo Mickem Jaggerem. Lée ale prý v kariéře nikdo z rodiny nepomáhal, navíc ona sama musela bojovat se svou přílišnou stydlivostí. Aktuálně čeká miminko a vy ji ode dneška můžete vidět v kinech ve snímku Xaviera Dolana Je to jen konec světa, kde se potkává současná elita francouzského filmu – kromě Léy i zde hrají Marion Cotillard, Vincent Cassel nebo Gaspard Ulliel. 

ČTĚTE TAKÉ: LEKCE STYLU: 21 nejstylovějších Francouzek současnosti & tajemství jejich šatníku


Marlène Jobert & Eva Green

Snímek obrazovky 2016 11 11 v 15.44.41 copy

Vypadá to, že Daniel Craig má coby James Bond největší slabost pro Francouzky – jeho druhou velkou lásku na plátně ztvárnila francouzská herečka Eva Green, dcera neméně slavné Marlène Jobert. Tu objevil pro film v 60. letech Jean-Luc Godard. V roce 1980 porodila dvojčata, Joy a Evu, jejichž otcem je švédský zubař Walter Green. Pouze Eva se dala na hereckou dráhu, debutovala před třinácti lety ve filmu Snílci, nyní ji můžete vidět v kinech ve filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Marlène, mezi jejíž nejznámější filmy patří třeba Milenci z roku II, pro změnu píše knížky pro děti.

Zdroj: Vogue

ČTĚTE TAKÉ: 3 knihy, které vás inspirují, jak se stát Pařížankou