Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

5 párů bot, které by neměly chybět ve vašem zimním botníku

Info ikona
boots

V zimním botníku existuje několik stálic, které zaručí ty nejstylovější kombinace a zároveň vás dostatečně zahřejí. Které to jsou? A jak je nosí české i zahraniční influencerky?

Eliška Vrbová | 6. 01. 2021

Masivní „boots“

Robustní boty připomínající holínky jsou aktuálně trendem číslo jedna. Ačkoli s nimi přišla italská značka Bottega Veneta, dnes už je najdete snad v každém obchodě či e-shopu s obuví a je jisté, že tento trend jen tak nezmizí. Pohodlí se v době pandemie koronaviru dostalo i v módě na první místo, a tak boty na vysoké podrážce, které se hodí v podstatě ke všemu, vítězí na celé čáře. Inspiraci, jak je nosit, stačí hledat na Instagramu pod hashtagem #bottegaboots. Nejpopulárnější jsou v černé variantě, nosí se ale také v krémové nebo s hnědými detaily.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit

Šněrovací

Podobně populární jsou i šněrovací „boots“ ve stylu legendárních martensek. Boty s traktorovou podrážkou obšité žlutou nití jsou pravou ikonou mezi botami a v loňském roce, kdy oslavily šedesáté výročí od uvedení, se staly opět trendem. Martensky však nemusí být jen černé, nosí se i bílé, vínové, červené, zářivě žluté, ale i třpytivé či holografické. A dávno už neplatí, že musíte být rockerkou tělem i duší, abyste toto drsné obutí mohla zařadit do šatníku. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Klasické kozačky

Bez nesmrtelných kozaček si zimní měsíce nedokážeme představit. Jde o skutečně ženský kousek, přestože jejich prapůvod sahá do pánské garderóby. Kombinovat se dají s kratšími sukněmi, šaty, nebo dokonce s kraťasy, aktuálně zejména s těmi koženého vzhledu. Nejuniverzálnější jsou pochopitelně černé, ale dle barevné skladby vašeho šatníku můžete nosit i vínové, béžové či hnědé. Comeback zažívá i vinylová varianta, kterou proslavil snímek Pretty Woman. Také jste si tuto devadesátkovou klasiku o Vánocích nenechala ujít?

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit

Univerzální kotníkové

Kotníkové boty na širokém podpatku unosíte v každém ročním období, proto se vyplatí, když zainvestujete do kvalitního kousku. Hodí se totiž opravdu ke všemu – k džínům, koženým kalhotám, plisovaným sukním, midi šatům nebo širokým kulotkám. Varianta se špičatou špičkou vám navíc opticky prodlouží nohy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Tenisky

Klasické tenisky nejsou zrovna boty, které by nás při pomyšlení na zimní počasí napadly jako první, ale to neznamená, že musí celou zimu zůstat v krabici. Na Instagramu najdete nespočet nápadů, jak tyto na první pohled obyčejné boty sofistikovaně kombinovat i do zimních outfitů. U některých značek navíc najdete i zimní varianty oblíbených modelů, můžete tak nosit zimní kecky Converse nebo třeba skejťácké „Vansky“.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit