Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Archiv

5 tipů, jak udržet vlnité vlasy přirozeně krásné

Info ikona
Vlasy

Rozhodnout se pro přirozený vzhled vašich kudrnatých vlasů tvoří jen polovinu úspěchu. Samotná cesta k tomuto cíli může být obtížná a často i frustrující. Ale nevzdávejte se! Máme pro vás pět tipů, které zkrátka nemůžou selhat.

Redakce Marianne | 20. 06. 2014

 

 

 

 

1. S žehličkou na vlasy je konec

Majitelky vlnitých vlasů se shodují, že to nejtěžší na přirozeném looku je jeho samotné vytvoření. Jsme zvyklé často měnit styl účesu, a tak je těžké přijmout fakt, jak naše vlasy vypadají bez umělého zásahu. Ale jakmile jednou odložíte narovnávací pomůcky, můžete uvítat své nové já a začít pracovat na přirozenější a kudrnatější verzi sebe samé. Řekněte sbohem svým poničeným vlasům!

 

2. Dostatek kondicionéru dělá zázraky

Nejlepším způsobem, jak udržet vlny hydratované a svěží, je s pomocí kondicionéru. Jeho řádné a hloubkové použití dodá kudrnatým vlasům nezbytnou péči. Používejte jej denně, jelikož hloubkové kondicionéry jsou vyvinuty tak, aby pronikaly do několika vrstev vlasů. Kondicionér dodá vlasům potřebnou vlhkost, a vy tak předejdete případnému krepatění.

 

3. Sbohem konečkům každých šest až osm týdnů

Jak často byste měli krátit konečky, to závisí na délce vašich vlasů, ale většina vlasových odborníků doporučuje návštěvu kadeřníka v rozmezí šesti až osmi týdnů. Jakmile začnete pečovat o své vlasy pravidelně, brzy poznáte, že jsou zdravější a kvalitnější. A o to my kudrnaté holky přece usilujeme!

 

4. Spánek na saténovém polštáři

Den po umytí nevypadají vlnité vlasy zrovna dle našich představ. Přesto je jedna možnost, jak tuto situaci zlepšit – spánkem na saténovém polštáři! Tak jako byste neměli k osušení kudrlin používat klasický ručník, stejnou péči byste měli věnovat svým vlasům i v noci, kdy se převalujete sem a tam. Vhodný polštář zabrání rannímu krepatění a vaše lokny si udrží ten správný tvar.

 

5. Šampon jedině bez sulfátů

Přestože všechny výše zmíněné tipy jsou nesmírně důležité, tento tvoří samotný základ, díky kterému zaznamenáte obrovský rozdíl. Vaše vlasy budou jako vyměněné! Nahraďte svou běžnou vlasovou kosmetiku šamponem bez sulfátů a silikonu, například Alverde pro zvýšení lesku vlasů s vůní citronu a meruňky. Sulfáty vlasy vysušují a ničí. Někteří šťastlivci šampon ani nepotřebují a vystačí si s kondicionérem. Pokud nevíte, jestli mezi tyto vyvolené patříte i vy, zvolte si jeden víkend a vyzkoušejte. Možná se vaše kudrnaté vlasy do tohoto postupu zamilují a vy ušetříte za zbytečnou kosmetiku spoustu peněz!

 

Dnes s námi navíc můžete soutěžit v naší letní soutěži na http://leto.marianne.cz o unikátní parafínovou lázeň MPE 70 z řady ELLE by Beurer.