Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 věcí, které jste nevěděla o zpěvačce Beyoncé

Beyoncé není jenom zpěvačkou, ale také ženskou ikonou a lamačkou světových rekordů na sociálních sítích. Nedávno vydala se svým manželem rapperem Jay-Z album Everything Is Love a je také cover star letošního zářijového vydání amerického Vogue, nejočekávanějšího čísla roku.

Eliška Vrbová | 11. 08. 2018

1. Spoustu slavných zpěváků a hudebníků si dalo místo svého původního jména nějaký pseudonym, který vystihuje jejich uměleckou osobnost. Na první pohled se může zdát, že to stejné udělala i Beyoncé, ale ve skutečnosti se tak opravdu jmenuje. Tedy skoro. Beyoncé je mírně pozměněné příjmení její matky za svobodna. Na premiéře filmu Beyoncé: Život je jen sen na HBO strýc Beyoncé popsal celou historku. "Moje sestra Tina Knowles si řekla, že nemáme v rodině dost chlapců, aby udrželi naše jméno, tak se rozhodla dát dceři své příjmení Beyincé jako křestní jméno, jenom i vyměnila za o."

2. To, že má Beyoncé pěvecké nadání, zjistila její učitelka tance Darlette Johnson. "Broukala jsem si písničku a ona ji dokončila, to mě úplně dostalo," řekla Darlette televizi CNN v roce 2013. "Řekla jsem jí, aby to zopakovala, ale ona nechtěla, styděla se. Tak jsem jí slíbila dolar a ona to zopakovala." Když si rodiče přijeli Beyoncé večer vyzvednout, Darlette jim hned řekla, že jejich dcera umí opravdu dobře zpívat.

3. V roce 2010 Beyoncé věnovala celý svůj honorář za film Cadillac Records z roku 2008, ve kterém hrála zpěvačku Ettu James, na otevření stejnojmenného kosmetického centra ve Phoenix House, kde v Brooklynu sídlí i odvykací centrum. Když se na roli Etty James připravovala, právě tam se setkala se ženou, která se léčila z drogové závislosti. "Díky jejímu příběhu jsem zjistila, že každý máme své osobní problémy a věci, které musíme překonávat. Drogová závislost je nemoc a tyto krásné ženy, co jsem potkala, si závislost nevybraly, ale vybraly si s ní bojovat a být lepší." Další inspirací pro zřízení takového centra bylo pro Beyoncé dětství strávené v salónu její matky v Houstonu. "Viděla jsem, že salón byl pro ženy místem, kde si povídaly různé příběhy, smály se, brečely a radily si. Ale nejdůležitější pro mě bylo, že jsem viděla, jakou radost to přináší mojí matce, když věděla, že je součástí jejich změny."

4. Beyoncé vydala své čtvrté studiové album 4 v roce 2011 a jeho název znamená ještě něco dalšího než jenom pořadí. "Každý máme nějaké šťastné číslo a mé je právě čtyřka. Je to den mého narození, narozeniny mé matky a mnoha mých přátel a 4. dubna je i datum naší svatby. Beyoncé a Jay-Z mají místo snubních prstýnků vytetované římské číslo čtyři. A říká se, že prostřední jméno jejich dcery Ivy je slovní hříčkou římské čtyřky (IV).

5. Během svého vystoupení na MTV Video Music Awards v roce 2011 Beyoncé odhalila, že je těhotná, když zpívala píseň Love on Top. "Chci, abyste cítili tu lásku, která ve mně roste," řekla před tím, než si rozepnula flitrovaný blejzr a odhalila všem nadšeným fanouškům rostoucí bříško. Tohle její veřejné přiznání se dokonce dostalo až mezi světové rekordy. V Guinessově knize rekordů je tato událost zapsána jako moment, kdy bylo o stejném tématu publikováno nejvíce tweetů během sekundy. Tehdejší MTV Video Music Awards se staly nejsledovanějším vysíláním v historii MTV.

Související články

Zábava

<span>Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce</span>

Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce

Zábava

<span>KVÍZ: Jak by se vám vedlo v opakovacím testu z dějepisu pro 6. ročník ZŠ?</span>

KVÍZ: Jak by se vám vedlo v opakovacím testu z dějepisu pro 6. ročník ZŠ?

Zábava

<span>Láska v květnu: Exkluzivní měsíční výklad z karet pro všechna znamení zvěrokruhu</span>

Láska v květnu: Exkluzivní měsíční výklad z karet pro všechna znamení zvěrokruhu

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?