Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

5 základních kousků pro stylový jarní šatník

Info ikona
Oblečení

Jaro už je oficiálně tu, a tak je nejvyšší čas se přesvědčit, zda vám nechybí nic z jarních základních kousků. Pokud ano, máme pro vás tip, kde sehnat ty nejstylovější boty, šaty, kabelky, i třeba náušnice.

Eliška Vrbová | 23. 03. 2019

1. Pantofle na podpatku

Nazouvací pantofle na podpatku jsou nejlepší pro takové příležitosti, kdy žádný podpatek je málo, ale ten vysoký už moc. Skvěle vypadají k džínům ve střihu flare nebo mom, ale také k sukni v midi délce. Kožené provedení seženete u značky Högl, ale pantofle se širokým podpatkem nabízí i TOMS nebo Karen Millen. Pro zářivě žluté, případně mint, se vyjdete do Marks & Spencer.

Nazout a jít!

2. Šaty s páskem

Košilové a zavinovací šaty přepásané páskem jsou opravdovým hitem letošního jara. V obchodech najdete pruhované, květované, jednobarevné a samozřejmě i se zvířecím vzorem, kostkované či s geometrickým potiskem. Velkou výhodou košilových šatů je, že je můžete rozepnout a nosit i přes kalhoty a tričko jako přehoz. Tento skvěle variabilní kousek zakoupíte zejména v Lindexu, ale i u značek F&F, Esprit či Orsay.

Hlavně pohodlně

3. Bohémské náušnice

Velké výrazné náušnice hrají hlavní roli především u jednodušších outfitů. Kruhové náušnice jsou bezpochyby zpět, ale pořídit si můžete i ryze jarní s motivem květin či motýlů. Takové nabízí ve své kolekci ke Dni matek značka Pandora. Trochu extravagantnější modely se zvířecím vzorem seženete v Lindexu, kruhy plné barev pak najdete v buticích značky Tous.

Boho vibe

4. Výrazné psaníčko

Monochromatické outfity s kontrastní kabelkou jsou ve stále větší oblibě, my jsme pro vás vybrali několik barevných kousků od francouzské značky Longchamp. Sytě žlutou, modrou či červenou malou kabelku prodává Karen Millen a extravagantní průsvitný kousek seženete u Karla Lagerfelda. Do psaníčka se vám vejde opravdu jen to nejnutnější, a tak vás tyto krásné kabelky naučí nenosit s sebou zbytečnosti.

Upoutejte pozornost

5. Zajímavé podpatky

Jednou za čas přijde jejich čas a pak outfit dostane úplně nový rozměr. Řeč je o lodičkách či páskových botách na vysokém podpatku. Zvířecí vzory se dostaly i na tento typ bot a nejzajímavější modely seženete například v CCC u jejich nové značky Deezee. Špičaté boty s napůl průsvitným podpatkem nabízí Marks & Spencer a pokud upřednostňujete kožené zpracování, vydejte se do prodejen Salamander.

Na vysoké noze