Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

6 kousků, které nechybí v šatníku žádné Francouzce

Francouzky jsou už dlouhou dobu považovány za královny stylu. Cokoliv si oblečou, to jim sluší, a přitom vypadají, jako by se ani nesnažily. Jaké je tajemství francouzských šatníků?

Eliška Vrbová | 30. 07. 2018

1. Blejzr v námořnické modré

Dvouřadý, jednořadý či bez zapínání, tmavě modrý blejzr je základním kousek v šatníku každé pravé Francouzky. I Inès de la Fressange, autorka knížky Se šarmem Pařížanky moc dobře ví, že ke stylovému looku stačí tento blejzr zkombinovat s černými úzkými kalhotami, černými mokasínami a bílým tričkem.

2. Retro košilové šaty 

Zejména v létě jsou košilové šaty nesmírně praktickým a univerzálním kouskem. Přes den je zkombinujte se sandály, večer k nim obujte podpatky a budete stylová za každé situace.

3. Baret

Jeden ze symbolů francouzské elegance je bezpochyby baret. Ten si klidně pořiďte v několika odstínech - černý, krémový, červený,... Hodit se vám bude zejména na podzim a zjara.

4. Hedvábná košile

Hedvábí je v létě jedním z nejpříjemnějších materiálů, proto se investice do hedvábné košile rozhodně vyplatí.

5. Brýle v barvě želvího krunýře

Sluneční brýle v odstínu takzvané "tortoise shell" jsou nyní populární nejen u Francouzek. Najdete je snad v každém obchodě a zbývá už jen vybrat si ten pravý tvar, který vám sedne. Nejvíce trendy jsou ty ve stylu "cat eye", čím užší, tím lepší.

6. Bílá košile

Není univerzálnějšího kousku, v němž však při správné kombinaci budete stylová za každých okolností. O tom ví své i Caroline de Maigret, spoluautorka knížky Jak se stát Pařížankou, která vsadila na nesmrtelnou kombinaci černé a bílé.