Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

CESTOVÁNÍ: 4 místa, která stojí za návštěvu v severní Itálii

Prodloužený víkend na konci října se kvapem blíží a takové volno se přímo nabízí k tomu vyjet někam za hranice. A protože v Itálii je, dokonce i na severu, pořád o něco tepleji, než u nás, může se vaší víkendovou destinací stát právě jedno z těchto míst ležících nedaleko Milána.

Eliška Vrbová | 17. 10. 2016

Bergamo

bergamo 005

Pokud plánujete víkend třeba v Miláně, ale ráda byste se na den podívala i za hranice velkoměsta, je k tomu ideální výlet právě do Bergama. Tohle město sice není úplně z nejmenších, ale díky rozdělení na dvě části – historickou a moderní – tak vůbec nepůsobí. Do historického centra můžete vyjet lanovkou nebo vystoupat pěšky, záleží na vás (a na počasí). Pokud budete chtít zajít na něco dobrého k snědku, vyzkoušejte Il Fornaio. Mají zde neuvěřitelné množství druhů pizz za celkem příznivé ceny a pizza je zde naprosto výborná.

ČTĚTE TAKÉ: CESTOVÁNÍ: 5 míst, která rozhodně musíte navštívit v Miláně


Lago di Como

varenna itinerari sul lago di como

Pokud se chcete vydat spíš do přírody a typických italských městeček, Lago di Como pro vás bude to pravé. Kolem tohoto třetího největšího jezera v Itálii se nachází mnoho měst, vesnic a malebných míst, mezi kterými se můžete pohybovat třeba vlakem nebo lodí. Takovou oblíbenou trasou je Como-Bellagio-Varenna. Z Coma do Bellagia se lodí dopravíte asi za dvě hodiny a celou cestu můžete obdivovat vily a typické italské domy podél jezera. Některé z nich dokonce patří hollywoodským celebritám jako je třeba George Clooney. Z krásně barevného Bellagia se do Varenny dostanete už jen za patnáct minut trajektem. Tam určitě zajděte do Villy Monastero s botanickou zahradou a muzeem.

ČTĚTE TAKÉ: 5 aplikací, které vám usnadní cestování


Lago di Garda

bardolino 01

Když se z Coma vydáte směrem na východ, dojedete k největšímu italskému jezeru Lago di Garda. Jeho okolí má rozhodně co nabídnout a není vůbec marné sem jet třeba i na letní dovolenou. Jezero je totiž v některých místech tak velké, že nevidíte na jeho druhý břeh a připadáte si tedy jako u moře. Písčité nebo oblázkové pláže a spoustu barů a kaváren na břehu tomu dodávají tu správnou dovolenkovou atmosféru. Kdybyste si sem naplánovala jen jednodenní výlet, vyplatí se dojet do města Peschiera del Garda, tam si půjčit kolo a vyrazit buď na levou stranu k hradu Sirmione a do Desenzana nebo na východní břeh přes Lasize, Bardolino až do Gardy a zpět. Pokud plánujete výlet s dětmi, nezapomeňte se zastavit v zábavním parku Gardaland.

ČTĚTE TAKÉ: JAK BÝT ŠTASTNĚJŠÍ: Utrácejte za to, co vám přinese nejdelší pocit radosti


Verona

romeo giulietta verona 03

Už jen o kousek dál od Gardského jezera v Benátsku leží Verona známá také jako město lásky. Proč? William Shakespeare sem zasadil děj jednoho ze svých nejslavnějších dramat – Romeo a Julie. Právě tento romantický příběh způsobil, že sem proudí tisíce a tisíce turistů ročně jen aby zpečetili svou lásku fotkou na Juliině balkóně nebo u její sochy. Kromě domu Romea a domu Julie zde můžete navštívit třeba Arénu, která je třetí největší na světě, Scaligerský hrad nebo věž Lamberti. Do Verony se vyplatí jen první neděli v měsíci, protože se do všech zmíněných památek podíváte za pouhé jedno euro. V jiné dny jsou ceny vstupů o mnoho euro dražší.

ČTĚTE TAKÉ: CESTOVÁNÍ: 5 nejbizarnějších muzeí světa