Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Cestovatelský deník Dominiky B. - Barevný podzim ve Vermontu

Dominika Bártová vás tentokrát vezme do Vermontu. Státu snowboardů, javorového sirupu, zmrzliny a života tak pohodového, že se vám odtud nebude chtít odjet.

Anonymous | 25. 10. 2017

Nejhezčí období barevného listí a voňavých procházek lesem zažijete právě teď ve Vermontu. A nejen tady. Celá Nová Anglie se zabarvila do podzimních barev, které do přírody každoročně nalákají tisíce turistů. To aby se nadýchali čerstvého vzduchu a ulovili nějaký ten snímek na Instagram s červeným javorem cukrovým v pozadí of course! Tento stát je totiž největším americkým producentem javorového sirupu, který tu popíjeli indiáni ještě dávno před Kolumbem.

Vermont
Podzimní Vermont

“Leaf peeperem” - takhle se tady říká lovcům podzimu. Můžete to být i vy, stačí si koupit letenku do New Yorku nebo Bostonu, půjčit si na pár dní auto a vydat se na severovýchod USA. A pokud toužíte kromě přírody taky po společnosti, ubytujte se v největším vermontském městě Burlingtonu a podívejte se, kde vznikají snowboardy Burton, ochutnejte farmářský sirup z lesa, ovocnou IPU, čokoládu u Champlainova jezera a nezapomeňte se zastavit pro zmrzlinu Ben & Jerry’s v továrně ve Waterbury. 

Tato místa si zamilujete!

Autorka článku: Dominika Bártová