Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Designéři radí: 10 mobilních aplikací, které vám usnadní život

Venku horko a vy stále nic nestíháte. Jíst, pít, natož si udělat chvíli času sami na sebe. Navíc ty příšerné kolony, které musíte každý den překonat cestou do práce a zpět domů. Poradíme vám. Stáhněte si těchto 10 mobilních aplikací, jež vám ušetří čas. A všechny fungují! Vybrali je pro vás úspěšní čeští designéři, kteří by se bez nich už neobešli.

Anonymous | 2. 08. 2018

Jan Čapek, designér roku (Czech Grand Design 2017)

capek

Rozhodně nejsem posedlý hledáním stále nových aplikací. Ve svém mobilu toho mám poměrně málo. Mimo základních věcí jako je ladička, či úhelník a vodováha asi nejčastěji používám dvě aplikace, které dokážou najít nejbližší benzinku a bankomat. Při bloudění cizími kraji a městy mě již kolikrát dobře posloužily. Jmenují se iPumpuj a Bankomaty.

Kristýna Malovaná, designérka šperků

Kristyna

Kde se koupat

Venku je krásně, proto teď nejvíce ocením aplikaci Mapy.cz, která mě provází při výletech a já se tak nemusím bát, že se ztratím. Teda v případě, že se mi zrovna nevybije telefon. Kde se koupat je další aplikace, jež často využívám v letních měsících. Umí uživatelům snadno zprostředkovat informace o koupalištích na netradičních a bezplatných místech.

Ondřej Zita, designér ve studiu Master & Master

zita

LastPass

Aplikace bez které se neobejdu je jednoznačně LastPass. Ukládá za mě přihlašovací údaje z Facebooku, Twitteru, DropBoxu a dalších do zašifrovaného a dobře chráněněného "trezoru", od kterého mám klíč (heslo) pouze já. Jakmile se do LastPass přihlásím, automaticky mi nabídne u všech aplikací a webových stránek uložené přihlašovací údaje. 

Mimi z La femme MiMi

MiMi

Snapseed

Každý den v ateliéru LfM vzniká jeden originální produkt, který druhý den visí na ramínku v butiku a zhruba tak třetí den už tam není. Pokud na to nezapomenu, hned po zhotovení ho vyfotím mobilem a pak cestou domů v metru upravuji přes aplikaci Snapseed a následně postuji na Instastories. Je to jednoduchý a efektivní způsob editace a propagace na sociálních sítích. Vřele doporučuji.

Alex Monhart, módní návrhářka

Monhart

Siri

Učím se být časově efektivní, a proto zadávám úkoly přes Voice Message a taky využívám Siri, aby mi připomínala úkoly, jež mám během dne splnit – domluvit si schůzku, vyřídit telefonát, odepsat na e-mail. Siri je skvělá služba, která mne úkoluje.

Diktafon

Další aplikace, která mi pomahá přežít! Nápady přijdou a odejdou, ale člověk se musí zatraceně snažit, aby je zachytil v ten správný moment.

Filip Nguyen, zakladatel firmy Naut

NAUT

Asana

Zde si zadáváme úkoly a máme tak přehled, kdo na čem pracuje a koho co čeká. Je to pro nás ideální nástroj i kvůli tomu, že častokrát nemáme možnost setkávat se denně jako tým. Funguje skvěle jako desktop verze i aplikace v mobilu. Vyzkoušeli jsme toho ale více, třeba české Freelo, Gettick, nebo Basecamp. Asana zatím vítězí.

Toggl

Tip na to, jak si změřit čas strávený nad jednotlivými projekty. Používáme i na práci mimo NAUT, kdy klientům účtujeme poctivě měřené hodiny. Alternativou je ještě Costlocker, který ale nepoužíváme všichni.

Google Tabulky

Bez nich bychom byli zcela ztraceni a vlastně nevíme, jak jsme bez nich mohli fungovat v začátcích. Zahrnujeme zde vše od zásob materiálů a produktů, přes objednávky a prodeje po finanční plány. Jednoduše se vše snažíme udržovat měřitelné.

Autorka textu: Dominika Bártová

 

ČTĚTE TAKÉ: 5 zabijáků produktivity a jak s nimi zatočit

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?