Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Dojemná symbolika! Proč Meghan s Harrym oznámili těhotenství právě na sv. Valentýna?

Info ikona
Meghan a Harry

Když královský pár na sv. Valentýna sdělil světu, že čeká druhé miminko, strhla se lavina gratulací a komentářů. Bystří jedinci ale zaznamenali, že princ Harry s Meghan zvolili velmi speciální datum pro oznámení těhotenství.

Princ Harry a Meghan čekají druhého potomka! Přesně takto zněly včerejší novinové titulky, které oznamovaly radostnou zprávu. I když královský pár nemá svůj oficiální instagramový účet, přece jenom se s fanoušky spojil, a to prostřednictvím instagramového profilu rodinného přítele a fotografa Misana Harrimana. „Meg, byl jsem na tvé svatbě, kde jsem byl svědkem toho, jak tento milostný příběh začíná. A nyní, má přítelkyně, je mi ctí zachytit jak tato láska roste. Gratuluji vévodovi a vévodkyni ze Sussexu k této radostné zprávě!" napsal Harriman k černobílé fotografii, na které je zachycen Harry s Meghan v době, kdy čekali malého Archieho. Jak už to tak bývá, těhotenství vévodkyně a vévody ze Sussexu nezůstalo bez povšimnutí. Někteří začali zkoumat poselství Meghaniných šatů, jiní se zaměřili právě na symboliku data 14. února.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

A zase ta Diana!

Na první pohled by se mohlo zdát, že si Meghan a Harry vybrali 14. února z prostého důvodu. Oznámit těhotenství na sv. Valentýna, tedy na svátek všech zamilovaných, je velmi romantické a láskyplné. Vypadá to ale, že jejich volba na 14. února padla z naprosto jiného důvodu. Obyvatelé Spojeného království si totiž bystře vzpomněli, že právě na sv. Valentýna v roce 1984 oznámila princezna Diana, že čeká druhé miminko. Zpráva tenkrát zdobila titulní stránku britských novin The Telegraph. „Je to přesně 37 let, co princezna Diana oznámila, že čeká své druhé dítě, prince Harryho. Dnes, v roce 2021, princ Harry a Meghan oznámili, že očekávají své druhé dítě,“ zní jeden z příspěvků na Twitteru, který poukazuje na tento symbolický detail.

Ostatně není to poprvé, co vévodkyně a vévoda ze Sussexu vzpomínají prostřednictvím symbolů na princeznu Dianu. Vzpomeňme, že například v zásnubním prstenu, který navrhoval sám Harry, jsou zasazeny diamanty ze šperků z vlastnictví princezny Diany. Pro oznámení zásnub si následně pár vybral Sunket Garden v Kensingtonském paláci, což byla údajně Dianina nejoblíbenější část areálu. V současné době se v Sunket Garden nachází zahrada White Garden, která byla vytvořena u příležitosti 20. výročí od smrti princezny Diany.

Mohlo by se vám líbit

Těhotenská kalkulačka
- termín porodu

Vyberte metodu

Vaše odhadované datum porodu je: