Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Za jakých podmínek se z malého Archieho stane princ?

Když se řekne Archie, většina z nás si před jeho jméno automaticky dosadí slovíčko "princ". Pravda je ale taková, že syn vévodkyně Meghan a prince Harryho už od narození nedisponuje královským titulem. Přesto jednoho dne nastane situace, kdy se z Archie automaticky stane princ, a to bez ohledu na názor jeho rodičů.

Osmnáctiměsíční Archie rozhodně nejde ve šlépějích svých bratranců a sestřenic. Zatímco už v osmi měsících se princ George stal hvězdou královského turné po Austrálii a Novém Zélandu, malý Archie se na oficiálních akcích objevuje sporadicky a jeho tvářičku jsme naposledy viděli při oslavě prvních narozenin. Je evidentní, že Meghan a Harry mají odlišný přístup k rodičovství než Kate a William. To je ale také dáno faktem, že Archie nedisponuje královským titulem - princ. 

Za tímto rozhodnutím nehledejte Megxit, nýbrž prosbu Meghan a Harryho, která byla vyslyšena. Vévodkyně a vévoda ze Sussexu si totiž přáli, aby Archie nemusel plnit královské povinnosti, které jsou spjaty právě s titulem. 

Info ikona
Archie

Chci být princem!

Rozhodnout o budoucnosti malého miminka je obtížné. To, co se vám v daný okamžik jeví jako nejlepší řešení, může vaše dítko o několik let později označit za totální přešlap. Ani v případě Archieho nevíme, zda po titulu bude toužit, nebo naopak svým rodičům poděkuje.

Už teď ale víme, že Archie se automaticky stane princem v momentě, kdy jeho dědeček, princ Charles, usedne na trůn. Druhou možností je, že se Archie u příležitosti osmnáctých narozenin sám rozhodne, zda chce titul používat. Pokud ano, pak by ho veřejnost oslovovala "Jeho královská výsosti", což je právě označení, kterého se Meghan s Harrym v letošním lednu dobrovolně vzdali. 

Může Archie vládnout?

Upřímně, je jenom malá šance, že se Archie ocitne na královském trůnu. V britské monarchii panuje přísná posloupnost, která říká, že po královně Alžbětě usedne na trůn princ Charles. Následně přichází na řadu princ William, princ George, princezna Charlotte, princ Louis, a poté princ Harry a nakonec Archie. 

ČTĚTE TAKÉ: Soukromé kino, vinotéka nebo dětské hřiště! Meghan a Harry si pořídili luxusní rezidenci

Info ikona
Zářijová Marianne

POŠTOVNÉ ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost