Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

INSPIRACE: 4 netradiční prázdninová místa, kde se můžete ubytovat

Že si přes Airbnb můžeme pronajmout pokoj, byt nebo celý dům, je věc celkem známá. Zadáme lokalitu, termín, počet hostů a pak už jen zaklikáváme, jaké vybavení bychom si v ubytování přáli. Víte ale, že si můžete pro dovolenou vybrat třeba loď, hrad, jurtu, týpí nebo srub? Pojďme se podívat, v jakých netradičních prostorách se také lze přes Airbnb ubytovat.

Eliška Vrbová | 27. 06. 2016
1. Týpí – Anglie
Snímek obrazovky 2016 06 27 v 7.18.40
Spaní pod stanem si asi nepředstavujete jako nejideálněji strávenou dovolenou. Při pohledu na tohle týpí ale možná změníte názor. Na jižním pobřeží Anglie asi dvacet minut cesty autem od Brightonu můžete strávit nějaký čas v týpí, které pronajímá uživatelka Melissa. Tak trochu táborová atmosféra, ale v anglické přírodě. My rozhodně přidáváme do wishlistu!
 
2. Dům u jezera  Island
Snímek obrazovky 2016 06 27 v 7.17.22
Pravda, není to zrovna výlet do teplých krajin. Ale ráno se probudit s výhledem na jezero a v okolí několika kilometrů nepotkat živou duši? Tomu říkáme to pravé odreagování! Ve spojení se saunou a venkovní sprchou už skoro klikáme na tlačítko „zarezervovat“. A kdybyste přece jen zatoužili po ruchu velkoměsta, do Reykjavíku je to pouze půlhodina autem.
 
 
3. Dům na stromě  Srí Lanka
Snímek obrazovky 2016 06 27 v 7.15.13
Cestování na Srí Lanku je čím dál tím populárnější. Už samotná lokalita je samozřejmě netradiční, lze však pojmout ještě zajímavěji. A to pronajmout si dům na stromě! Takových nabídek na Srí Lance najdete spoustu, od těch, co vypadají jako chýše v džungli, po takové, které mají prosklené stěny a vy se cítíte skutečně jako v koruně stromu. Jeden takový jsme vybrali i my.
 
4. Věž s bazénem – Itálie
Snímek obrazovky 2016 06 27 v 6.58.17
Ubytování v centru Říma s výhledem na Coloseum nemusí být nutně tou nejatraktivnější variantou. Pronajmout si na okraji Říma něco jako hrad a ještě s bazénem totiž také není úplně k zahození. Do středu Říma nebo Vatikánu se dostanete jednoduše, ale zároveň si odpočinete v klidné lokalitě a bazén budete mít jen pro sebe.