Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Jaký byl váš den? Zhodnoťte ho pomocí šikovných aplikací

Máme ho na nočním stolečku, romanticky se na něj díváme, ale poslední řádek jsme připsali zhruba v polovině ledna. Papírové deníky sice mají své jedinečné kouzlo, ale v době chaotické si na ně málokdy najdeme čas.

Pro všechny, kteří se vymlouvají na nedostatek času, existuje jednoduché řešení. Pokud toužíte uchovat své vzpomínky, ale tužka s papírem jsou na vás příliš „konzervativní“ dvojka, využijte svého chytrého mobilu a možností, které nabízí. Pořídit si můžete nespočet mobilních aplikací, které vám poslouží jako deníček a zároveň vám jejich vyplnění zabere sotva pět minut. Jejich největší výhodou je fakt, že obsahují podrobné statistiky, díky kterým zjistíte, jaké aktivity vás dělají šťastnými a naopak.

Daylio

Chcete něco opravdu jednoduchého, co dokážete vyplnit během pěti minut? Mile vás překvapí Daylio, aplikace, do které si každý den zaznamenáte, jakou jste měli náladu a jaké aktivity jste během dne dělali, a to vše díky jednoznačným ikonkám. Pokud se ve vás přece jenom skrývá literární střevo, nic nebrání tomu, abyste využili poznámkového aparátu a svůj den podrobněji rozepsali. Na konci měsíce se můžete těšit na přehlednou statistikou plnou grafů a zajímavých čísel. Uvidíte, že zapisování do Daylio se rychle stane vaší rutinou.

Perspective – Daily Journal

Na podobném principu funguje také aplikace Perspective, do které si rovněž můžete s pomocí ikonek zaznamenávat vaše denní aktivity. Nedílnou součástí deníku je také možnost, zapsat si činnosti, za které jste daný den byli šťastní a zároveň aktivity, na kterých byste do budoucna chtěli zapracovat. Následně uvidíte, zda na svých cílech doopravdy pracujete, či zda zůstávají zapsány pouze na displeji mobilního telefonu.

Deník

Day One

Deník, poznámkový blok a vzpomínková kniha v jednom? Přesně tyto možnosti nabízí Day One. Aplikace je určena pro všechny, kteří se chtějí o svém dnu dopodrobna rozepsat a netouží po stručném shrnutí dne. Pokud nechcete strávit hodiny nad ťukáním písmenek do mobilu, pak jistě oceníte, že svůj den můžete popsat ústní formou. Skvělý kompromis pro všechny, kteří chtějí využít každé volné vteřiny, a nedělá jim problém namluvit deník při vaření večeře.

Gratitude Journal

Každý z nás má občas pocit, že se život zahalil do černého hávu a všichni kolem jsou šťastnější, spokojenější a rozesmátější. Možná ale vnímáte pozitivní věci jako samozřejmost. S Gratitude Journal zjistíte, že i váš život je plný krásných okamžiků, které si zaslouží pozornost. Každý den do něj vyplníte, za které věci jste vděční a co vám daný den udělalo největší radost. Stačí čtrnáct dnů a váš deník vděčnosti bude naplněný odshora dolů.

ČTĚTE TAKÉ: CESTOVATELSKÝ DENÍK: Proč si psát zápisky ze svých cest?

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?