Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

Magická podívaná aneb Místa, kde uvidíte polární záři

Info ikona

„Není to ona pověstná polární záře?! Četl jsem o ní v učitelských novinách!“

Nejen příznivci Járy Cimrmana vědí, že polární záře je doménou míst poblíž polárního kruhu. Pokud si chcete zpestřit zimu, nebo třeba hledáte originální dárek pro svého polárníka, pak pořiďte letenky právě na sever! A na jakých místech je nejvyšší pravděpodobnost, že polární záři spatříte?

FINSKO

Finsko rozhodně stojí za návštěvu během jakéhokoliv ročního období, pokud ale toužíte po pravém Finsku, pak s návštěvou dlouho neotálejte. Během zimních měsíců se finská krajina dokáže proměnit v hotovou romantiku plnou divokých zvířat, omrzlých stromů, a především polární záře. Tu s největší pravděpodobní spatříte v oblasti Laponska. Mezi oblíbený hotel, ve kterém vás personál v případě polární záře probudí, patří Artic Snow Hotel v městečku Rovaniemi. Severněji se nachází také všemi doporučovaný hotel Aurora Cabin, který se pyšní skleněnou střechou. Právě díky ní budete mít polární záři jako na dlani.  

Polární záře

ISLAND

Island se těší popularitě především díky termálním pramenům - hot pots, ve kterých se můžete krásně ohřát. Navíc právě v zimě můžete "čvachtání" v horké vodě obohatit o sledování polární záře. No nezní to jako sen? Zároveň stojí za návštěvu i samotné hlavní město Reykjavík. Pouze se připravte na to, že návštěva Islandu nepatří mezi finančně nejpřijatelnější. Přesto se domníváme, že takový zážitek, jakým polární záře bezesporu je, si investici zaslouží.

ŠVÉDSKO

Polární záře je neodmyslitelně spjata také se Švédskem, a to konkrétně s městem Kiruna. Vzhledem k tomu, že Kiruna leží za severním polárním kruhem, patří k místům s unikátním výhledem na polární záři. V případě, že chcete zážitek posunout o level výše, vyplatí se, když se ubytujete ve slavném ledovém hotelu Icehotel, který se stal předlohou pro mnoho dalších hotelů vyrobených z ledu. Jižněji od Kiruny, poblíž Botnického zálivu, se nachází další zajímavý hotel, ze kterého lze v zimních měsících spatřit polární záři. Nečekejte ale žádnou přízemní stavbu, toto ubytování se nachází v korunách stromů. Jenom si to představte – les, ticho a jenom vy a polární záře.

Polární záře

Chtěli byste vidět polární záři?

ČTĚTE TAKÉ: Cestujte! Český pas je opět jeden z nejmocnějších na světě