Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Archiv

Marianne slaví 20 let a otevírá archiv nejlepších článků

Jak budou probíhat oslavy 20. výročí vzniku časopisu?

Anonymous | 20. 01. 2020

Na podzim letošního roku to bude dvacet let, co vyšlo první – listopadové - číslo časopisu Marianne. To to letí, že? Mnoho z vás si jistě stále pamatuje slogan Život začíná ve třiceti, který revolučně cílil na jasně vymezenou skupinu čtenářek. Od svého počátku Marianne stavěla zejména na profilových rozhovorech se zajímavými osobnostmi a do hloubky zpracovaných tématech. Na tom se nic nezměnilo, po celých dvacet let jste v Marianne mohli najít exkluzivní obsah.

A jak oslavíme toto velké jubileum?

K narozeninám jsme sobě i našim věrným čtenářkám nadělili podcasty Carpe Diem věnované životnímu stylu a rodičovství, spustili jsme Marianne Klub a do řad našich přispěvatelů jako jsou fejetonistka Lucie Zídková, psychoterapeut Martin Zikmund a psychiatr Radkin Honzák, jsme přivítali známého spisovatele. „Mám radost, že jsme se domluvili s takovou spisovatelskou celebritou, jakou je Robert Fulghum. Od únorového čísla k nám píše fejetony, které tiskneme jak v anglickém originále, tak v českém překladu,“ říká šéfredaktorka Monika Mudranincová.

Ohromně se těšíme na přípravu výročního listopadového čísla. Bude se na něm totiž podílet hostující šéfredaktorka Jitka Čvančarová. „Naše čtenářky Jitku milují, těším se, že vnese do přípravy magazínu svou invenci, vtip a noblesu,“ dodává Monika.

K oslavě výročí vznikl v tištěné Marianne i seriál Retro – 20 let s vámi, který připomíná každý uplynulý rok v historii magazínu a české společnosti prostřednictvím textů Johany Fundové, autorky úspěšné knihy Devadesátky. Podobný exkurz do minulosti vám přinášíme i zde na webu Marianne. Začínáme s úplně prvním úvodníkem tehdejší šéfredaktorky Mirky Zlatníkové Vopavové, která je zároveň zakladatelkou Marianne. Přečtěte si ho ZDE.

Čeká nás krásný rok a kdyby nebylo vás, našich věrných čtenářek, takového vysokého čísla by se časopis nedožil. Děkujeme za přízeň!