Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

MARIANNE TESTUJE: Vysavač, kterému neunikne jediný psí chlup

Nekonečný boj s chlupy znají asi všichni majitelé domácích mazlíčků. Značka Miele nyní přichází na trh s novinkou, která (nejen) s nimi pořádně zatočí!

Promotion | 30. 06. 2020

Dlouho jsem hledala výkonný vysavač, který by naši domácnost zbavil všech nečistot. A to zejména již zmíněných psích chlupů. Naši fenku Bertu nadevše milujeme, její srst v období línání ale o něco méně. Pak mi přišel pod ruku nový tyčový aku vysavač Miele Triflex HX1 Cat&Dog. Díky němu jsme doma nad chlupy zvítězili. A nejen to. Tento model jsou vlastně takové tři různé vysavače v jednom, a to je ohromně praktické.

Miele Triflex HX1 Cat&Dog
Před Miele Triflex HX1 Cat&Dog všechny chlupy prchají!

3v1

Základním prvkem celého vysavače je PowerUnit, která se skládá z motorové jednotky, zásobníku na prach a akumulátoru. Podle způsobu využití vysavače vydrží baterie až 60 minut. Flexibilita celého systému spočívá v rychlém uzpůsobení potřebám vysávání. Když potřebuji vysát na těžko dostupných místech pod nábytkem, umístím PowerUnit pod rukojeť, což mi umožní snadnou manipulaci. V tomto režimu můžu navíc sejmout elektrokartáč a sací sílu použít např. pro vysátí stropů. Ovšem na větší plochy ploch volím režim s jednotkou PowerUnit ve spodní pozici. A v neposlední řadě funguje jednotka PowerUnit zcela spolehlivě i samostatně. To se mi nejvíce hodí na vysávání čalouněného nábytku nebo drobků a chlupů v autě.

Další věc, kterou na vysavači Triflex HX1 oceňuji je jeho skladnost. Nikde vám nepřekáží žádné hadice ani kabely. Můžete ho bezpečně připevnit pomocí přiloženého držáku na zeď. Velkou výhodou je i samostatné nabíjení baterie, kterou můžete z vysavače lehce odejmout a přenést ke vzdálené zásuvce.

Miele Triflex HX1 Cat&Dog

Extrémní sací síla zaručuje příkladnou hygienu

Velmi mě překvapil vysoký výkon sání a propracovaný systém filtrace, který splňuje požadavky pro úroveň HEPA 13. Pokud potřebujete vysávat větší plochy, oceníte 28 cm široký rotační elektrokartáč (u některých modelů dokonce s osvětlením). Jeho velkou výhodou je také automatické zvýšení výkonu při vysávání koberců.

K dostání je několik modelů. Ten, co jsem otestovala já se příhodně jmenuje Cat&Dog. Čím je speciální? Jako jediný model je vybaven kompaktním rotačním kartáčem. Používá se přímo s jednotkou PowerUnit a je určen k odstranění vlasů a chlupů z čalouněného nábytku nebo i sedadel v autě. Model Cat&Dog mohu doporučit zejména, pokud bojujete s chlupy svých domácích mazlíčků.

Příjemnou třešničkou na dortu jsou dostupná barevná provedení. Doba nevzhledných spotřebičů je naštěstí dávno pryč a já jsem z designu vysavače Miele Triflex HX1 přímo nadšená. Můžete vybírat z barev Infinity šedá Pearlfinish se zlatorůžovou, elegantní obsidian černá rovněž se zlatorůžovou, romantická rubínově červená se stříbrnou, tradiční lotosově bílá se zlatorůžovou nebo moderní grafitově šedá se zlatorůžovou. Který bude ten váš?

Před Miele Triflex HX1 Cat&Dog

SOUTĚŽ

10.7. proběhne na Instagramu Marianne soutěž o vysavač Miele Triflex HX1 Cat&Dog. Nezapomeňte nás proto sledovat, ať vám nic neunikne.

Autorka článku: Karolína Peřinová