Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Na slovíčko s Ester Geislerovou

Jak Ester Geislerová tráví volný čas v karanténě? A jaké seriály a filmy momentálně sleduje?

Jak momentálně vypadá váš den?

Většinou vstávám pozdě, pak posnídám kávu nebo čaj a u toho čtu zprávy, případně na zprávy odpovídám a poměrně dost času trávím na Instagramu. Také hodně uklízím a dodělávám resty, kterých je pořád dost. Například píšu texty ke grantu a s Johanou Ožvold píšeme scénáře k podcastu Terapie sdílením. Taky se hodně věnuji našim kampaním To a jen sen PINK a spolupráci s Energií lékařům.

Po třech týdnech jsem se začala znovu hýbat. Buď si jdu zaběhat ven, nebo běhám na bežícím pásu doma. Když mám teď čas, tak si i užívám vaření. Většinou připravuju jedno jídlo denně, a to někdy mezi obědem a večeří. Hodně si také volám s rodinou a kamarády. Večer ještě pracuji, a pak se dívám na seriály a filmy nebo si čtu. 

Jste noční sova, nebo ranní ptáče?

Teď sova, protože se dívám na filmy až do rána. 

Kniha, kterou právě čtete?

Momentálně mám hodně knížek rozečtených. Určitě bych ale zmínila knížku Proč umírají ptáci od Victora Poucheta. Děj knížky je o mladém Pařížanovi, který píše dizertační práci o jevu, kdy z nebe padají mrtví ptáci. Knížka je velmi tajemná a docela aktuální. Dává nám příroda nějaká znamení, která mají lidstvo zachránit od záhuby?

Jaký seriál sledujete?

Killing EVE, RUN, Money Heist. Ale dopřávám si hlavně filmy, které jsem chtěla dlouho vidět.

Kde byste právě teď za normálních okolností byla?

Březen a duben jsme měli naplánované přednášky Terapie sdílením LIVE, šlo o mimopražskou tour 2020. Tyto přednášky jsme ale přesunuli na podzim a doufáme, že virus a jeho druhá vlna nebude tak mocná. Taky jsem měla točit v Bratislavě seriál Ultimátum, kde hraju těhotnou. Výhodou je, že kvůli posedávání doma teď těhotně doopravdy vypadám. Takže pokud se seriál bude točit ještě před prázdninami, budu v něm velmi autentická.  

Co jste naposledy upekla nebo uvařila?

Včera jsem upekla tenoučkou pizzu, na kterou jsem dala kromě rajčat a typických přísad i čedar a koriandr. Bylo to fantastický! 

S kým trávíte karanténu?

S dětmi a kocourem. A taky s rodinou na Facetimu.

Co děláte s volným časem?

Kromě povinností? Maluju nebo něco tvořím, uklízím, poslouchám desky, koukám na filmy a uklízím naplaveniny.

Řekněte jednu pozitivní věc na karanténě.

Zastavení se, volný diář, bezčasí…vnímám to jako jednu věc. Už dlouho jsem si to moc přála!

Bez čeho se v karanténě neobejdete?

Bez dětí, bez různých forem umění a taky bez wifi. 

Jak vypadá váš pracovní stolek?

Když se rozhlédnu, tak vidím knihy, roušky, foťáky, kabely, nabíječky, hard disk, skleničku, hrníček, iqos, diář, nůžky, fixu, indulonu na ruce, sd disk, papíry na poznámky, fixy a další nabíječku.

Jaký je váš zaručený lék na dobrou náladu?

Číst zprávy jenom dopoledne, pohyb - alespoň malá rozcvička nebo chůze, a také večerní sklenička červeného vína. 

Co uděláte jako první, až skončí karanténa?

Těším se na lidi. Na návštěvy, nějakou zahradní slavnost, společný oběd, kamarády a rodinu. A taky se těším, až si na sebe vezmu naše nové šaty s názvem To a jen sen PINK a půjdu v nich třeba na trh. A tam si koupím obrovskou kytku!

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.