Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Pečení na víkend: Buchty s hruškovými povidly

Info ikona
Kynuté buchty

S těmito buchtami bychom klidně vyrazili do světa!

Karolína Peřinová | 18. 09. 2020

Poctivé kynuté buchty miluje snad každý. Zkuste tentokrát vyměnit klasickou povidlovou náplň za hruškovovu. Nebudete litovat!

Náročnost: Snadné

Porce: Pro 6-8 osob

Příprava: Do 30 minut + kynutí

Doba pečení: 0:25

Ingredience:

  • 500g hladké mouky + další na poprášení
  • 250ml vlažného mléka
  • 100g moučkového cukru + další na posypání
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 100ml rozpuštěného másla + další na vymazání plechu a potírání
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 400g hruškových povidel na naplnění 

ČTĚTE TAKÉ: Jak na nejlepší kynuté koláče a buchty?

Postup: 

Začněte tím, že do prosáté mouky uděláte důlek a vlijete trochu vlažného mléka. Poté přidejte špetku cukru a nadrobte droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek (cca 15 minut). Přidejte zbylé ingredience mimo povidel a vypracujte hladké nelepivé těsto. Zakryjte čistou utěrkou a nechte asi hodinu kynout. V průběhu kynutí těsto dvakrát propracujte.

Rozehřejte troubu na 175°C. Z těsta utvořte kuličky a vyskládejte je na pracovní plochu, pak každou roztáhněte na placičku o trochu menší než dlaň, naplňte lžičkou povidel a zabalte (těsto dobře přimáčkněte k sobě). Pekáček si vymažte máslem a buchtičky do něj spojem dolů vedle sebe naskládejte a nechte ještě 10 minut kynout. Pak je ze všech stran přetřete pomocí mašlovačky rozehřátým máslem a dejte péct na 20–25 minut.

Ihned po vytažení z trouby je pocukrujte a potřete máslem. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Apetitonline.cz