Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Perfektní manikúra v deseti krocích

Info ikona
Manikura

Precizní manikúru zvládnete udělat i z pohodlí domova. Vyzkoušejte to podle našeho manuálu!

Markéta Vörös | 6. 04. 2020

1. Příprava je základ

Vezměte si na pomoc odlakovač na nehty a očistěte nehtové lůžko tak precizně, jako to dělají profesionálové. Následně nezapomeňte nehty opláchnout vodou s mýdlem. 

2. Zkracování

V případě potřeby nejdříve zkraťte délku nehtu. Ideální jsou kvalitní kleštičky na nehty, které nezpůsobují následné třepení. Potom vezměte pilník, kterým nehty doupravíte. Důležité je pilovat pouze jedním směrem! Opět, je to proto, že když budete pilníkem po nehtu zběsile jezdit ze strany na stranu riskujete, že se nehet bude třepit.

Na scénu přichází další pilnik, tentokrát jemný pěnový, kterému se říká buffer. Zjemní veškeré nedokonalosti a nerovnosti na nehtu, připraví ho na další fázi. 

3. Čas na kůžičky

Nejprve na kůžičky naneste změkčující krém a nechte ho pár minut působit. Pořiďte si obyčejná pomerančová dřívka nebo kvalitní exkavátor, k zatlačení nehtové kůžičky. Pomalu kůžičku zatlačujte a pokud to bude třeba, opatrně ji pomocí manikúrních kleští odstřihněte

Tip: My nedáme dopustit na odstraňovač nehtové kůžičky, Trent IT UP, 15 ml

4. Exfoliace

Ta část, na kterou se v salonu fakt těšíme! Proč? Díky peelingu jsou naše ruce miminkovsky měkké. Dopřejte si peelingovou péči i doma, přeci se nebudete šidit, ne? Nezapomeňte ruce důkladně smýt teplou vodou a vysušit. 

5. Masáž

Další krok, o který byste se neměla ve vašem domácím salonu ochudit. Vezměte si na pomoc výživný krém, pořádně do rukou vmasírujte a chvíli relaxujte.

Před následujícím krokem nehtová lůžka zlehka odmastěte pomocí odlakovače. 

6. Přípravný lak

Nepodceňujte používání podkladového laku (base coat). Ten nehet zpevňuje, vyživuje, vyhlazuje a barevný lak na něm lépe drží. 

Tip kosmetické redaktorky: Vyhovuje mi kůra od Sally Hansen Nail Growth Miracle, která obsahuje sojové proteiny, kolagen a multi-vitaminový komplex. Používám jí před každým novým lakováním nebo samostatně. 

7. Barevný lak poprvé

Teď přichází ta nejzábavnější část! A přiznejte se, kolik z vás celých sedm kroků pravidelně překračuje?

Abyste měly nehty nalakované jak ze salonu, je třeba dodržovat několik pravidel. Aplikujte tenké vrstvy, které rychle proschnou. Štetečkem se snažte dostat co nejblíž nehtové kůžičce a okrajům nehtu. Nedělejte příliš mnoho tahů štětcem, bohatě stačí tři. Začnete od kůžičky směrem dolů prvním tahem. Potom se vrátíte štětcem na stejné místo a obkroužíte nehet z každé strany - to jsou zbylé dva tahy.

8. Barevný lak podruhé

Nechte lak proschnout a aplikujte úplně stejně druhou, tenkou vrstvu.

9. Zafixování

Svrchní lak (top coat) chrání vaši manikúru před odštípnutím a dodává nehtům dlouhodobý lesk. Nevynechávejte tento krok, pokud nechcete výrazně zkrátit životnost laku, na kterém jste tak tvrdě pracovaly. 

10. Finální úprava

Až ve chvíli, kdy je lak zcela zaschlý, je dobré dělat finální úpravy. Pokud jste lak trochu přetáhly, namočte vatovou tyčinku do odlakovače a opatrně chybku odstraňte. Někdy funguje i řádné umytí rukou, lak jde pak z kůže jednoduše smýt. Na nehtovou kůžičku aplikujte výživný olejíčekvoilà, božská manikúra je na světě!