Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Práce snů pro milovníky seriálů

Rádi trávíte večery nebo celé víkendy sledováním seriálů? V tom případě je vám tato pracovní pozice přímo šitá na míru.

Karolína Peřinová | 24. 05. 2018

Už jste si někdy říkali, že byste místo odchodu do práce raději doma sledovali televizi? Nebo zrovna vyšla nová epizoda vašeho oblíbeného seriálu, která má být ohromě napínavá, ale místo toho musíte pracovat? Televizní kanál Netflix platí skupině třiceti zaměstnanců za to, že denně koukají na filmy a seriály a zařazují je podle "tagů" do jednotlivých kategorií. Ty následně používá algoritmus, který řadí veškerý obsah nejen podle žánru, ale např. i podle toho, jaké nadpřirozené bytosti se ve snímku objevují. Tyto seriály jsou pak označeny tagy zombie, čarodějnice, démoni, andělé, draci, mutanti, apod.

the middle

Zaměstnanci tuto pracovní náplň přirovnávají ke knihovníkům, kteří musí mít široký přehled o veškerém obsahu. Sledováním Netflixu stráví 20 hodin týdně, což je pro někoho běžná doba sledování. Oni za to ale dostávají zaplaceno.

A jaká je pro tuto práci potřebná kvalifikace? Je to schopnost rozlišit rozdíly mezi televizními a filmovými žánry, schopnost vystihnout stručně podstatu filmu/seriálu a mít více jak pět let zkušenosti ve filmovém průmyslu.

tbbt

Tak si honem sepište životopis, některá místa mají ještě volná.