Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Pražské střechy v kurzu

Tak jako v ostatních světových metropolích se i v té naší dostávají do hledáčku místa, o kterých možná můžeme říci, že jsou blíže nebi než zemi.

Anonymous | 8. 08. 2018

Místa, kde na všechno a na všechny koukáme svrchu a získáváme tak nadhled, alespoň na chvíli. Možná právě kvůli němu jsou místa na střechách tak oblíbená a je jich čím dál tím více. Na střechách paláců a historických budov můžeme najít kavárny, zahrádky, restaurace, galerie nebo jen otevřené prostory, kde můžete ve slunných dnech načerpat energii. Na některé střechy vás teď vezmu. 

1. Střecha Paláce Lucerny

Nově zrekonstruovaná dřevěná paluba o tisíci metrech čtverečních nabízí unikátní výhled na Prahu a nevšední zážitek. Dostanete se na ní totiž páternosterem. Ondřej Kobza, pražský kavárník, který za nápadem otevřít střechu Lucerny stojí, z ní plánuje vytvořit komunitní zahradu, kde se bude relaxovat, pořádat literární čtení, výstavy nebo jiné akce. Nyní je střecha přístupná zatím jen v rámci organizovaných akcí. Nedávno se otevřela milovníkům jógy a posloužila také k oslavě 25. výročí módní značky Pietro Filipi.

2. Sluneční terasa T-Anker

Potěšení pro všechny smysly. Tak se odvážím nazvat střechu, z jejíž výhledu se tají dech. Místo s historií a příběhem. OD Kotva, která má na střeše dřevěnou oázu. Jak se říká, co na duši, to na jazyku, by se v tomto případě dalo použít i trochu jinak. Pochopíte, jakmile zapadající slunce zalije Staré Město pražské a vy si vychutnáte skvělé jídlo a pití. Nudit se nebudou ani děti, které se vyřádí na skluzavce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

3. Národní památník na Vítkově

Výhled z památníku je oblíbený už nějaký pátek. Pokud se půjdete projít na Vítkov, možná si budete připadat jako na kolonádě, protože Vítkov je velkým favoritem běžců a zamilovaných párů. Vy se ale můžete dostat ještě výš, až nad koruny stromů. Na střechu, kde si dáte kávu nebo sklenku vína a můžete se pokochat jedním z nejkrásnějších a nejvyšších výhledů v Praze. Vystoupáte totiž až do tří set metrů nad mořem, což z vítkovské terasy dělá jednu z vůbec nejvyšších.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

4. Střecha Tančícího domu

Pokud toužíte vidět Vltavu a Hrad trochu jinak než z patníku náplavky, vydejte se na střechu Tančícího domu, která je veřejnosti otevřena. Překrásný výhled tak ideálně spojíte s návštěvou Galerie anebo romantické večeře ve francouzské restauraci. Jsem si jistá, že o zážitek nebude nouze, protože Tančící dům je „něco extra“ jen když kolem něj jedete tramvají. A co pak, když se projdete jeho interiéry a postavíte se na příď?

5. Terasa U Prince

Střecha, která by se dle mého dala nazvat královskou. Každá dáma, která se na ní ocitne se stává princeznou. Každý muž se stává princem. Královská hostina je na stole a výhled jako z pohlednice. To je nabídka střechy pražského hotelu přímo na Staroměstském náměstí. Výběrová restaurace je nejen kvůli delikátní kuchyni, ale také díky dech beroucímu výhledu zařazována mezi top střešní restaurace na světě.

Vyčerpali jste už všechny naše tipy? Prague Rooftop Festival pořádá střešní akce všeho druhu. Každý týden vás dostane na střechu, na které jste ještě nebyli. Využijte krásných letních dnů a teplých večerů, a přibližte se nebi. Napište nám, kam jste se vydali.

PS: Víte, co se děje na vaší střeše?

 

Autorka textu: Tereza Burdová

Související články

Zábava

<span>Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce</span>

Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce

Zábava

<span>KVÍZ: Jak by se vám vedlo v opakovacím testu z dějepisu pro 6. ročník ZŠ?</span>

KVÍZ: Jak by se vám vedlo v opakovacím testu z dějepisu pro 6. ročník ZŠ?

Zábava

<span>Láska v květnu: Exkluzivní měsíční výklad z karet pro všechna znamení zvěrokruhu</span>

Láska v květnu: Exkluzivní měsíční výklad z karet pro všechna znamení zvěrokruhu

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?