Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Ty nejstylovější outfity z legendárního klubu Studio 54 v New Yorku

Klub Studio 54 poprvé otevřel své dveře před 41 lety. Dovnitř se nedostal jen tak někdo, Studio 54 bylo pouze pro skutečné legendy té doby. Andy Warhol, Donna Summer, Mick Jagger, Michail Baryšnikov, George Michael a mnoho dalších uměleckých osobností prožilo v tomto klubu ty nejdivočejší noci svého života.

Eliška Vrbová | 23. 07. 2018

V červnu přišel do vybraných zahraničních kin nový dokument o tomto legendárním klubu, díky němuž se o New Yorku mluvilo a stále mluví jako o městě, které nikdy nespí. Dokument režiséra Matta Tyrnauera, který stojí také za úspěšným dokumentem o italském návrháři Valentinovi, popisuje vzestup a pád Studia 54, kam mohla Bianca Jagger přijet na bílém koni a Diana Ross stála za DJským pultem.

Fanoušci seriálu Sex ve městě dobře ví, že se právě na Studio 54 Carrie Bradshaw ptá Aleksandra Petrovského. Fiktivní ruský výtvarný umělec se o Studiu 54 a paruce Andyho Warhola nechtěl bavit, ovšem jeho představitel Michail Baryšnikov by povídat mohl. Po své emigraci z Ruska do USA v roce 1974 strávil ve Studiu 54 nejednu bouřlivou noc.

Stejně tak nechyběly v tomto legendárním klubu další osobnosti, jako je například Elton John, Liza Minnelli, Cher, Debbie Harry, Jerry Hall, Mick Jagger nebo George Michael. S klubem Studio 54 je však vůbec nejčastěji spojováno jméno výtvarného umělce Andyho Warhola. V galerii si můžete prohlédnout, kdo si divoké noci ve Studiu 54 nenechal ujít a také jaké outfity se v klubu nosily.

Kdo nikdy nechyběl ve Studiu 54?