Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Vlasová inspirace: Delší bob aneb Lob

Info ikona
MILA KUNIS LONG BOB

Delší mikádo sluší snad každé ženě. Když k němu přidáte "pinterestové vlny", účes roku je tu!

Markéta Vörös | 31. 01. 2020

Když se v roce 2018 na červeném koberci zjevila oblíbená herečka ze seriálu Zlatá sedmdesátá, měli jsme jasno. Mila Kunis nás přesvědčila, že do ofiny se vyplatí jít! Když k tomu zvolíte i výraznější líčení a délku vlasů tak, jako Mila, budete jednoznačně cool. 

sdldskjfkds
Mila Kunis Foto: GETTY

Manželka popového zpěváka si ráda hraje s délkami vlasů. Hailey Bieber na fotkách buď vídáme v dlouhém ohonu, nebo právě v delším lobu, který na ní bezpodmínečně milujeme.

kxjfkldsjfk
Hailey Bieber Foto: GETTY

Pokud jste Jennu Dewan ještě neviděli v seriálu Soundtrack, pocházející z produkce Netlixu, je třeba to napravit. Nejen, že je seriál naprosto idylicky a vkusně protkán zajímavými hity, Jenna v něm nosí přesně tenhle typ účesu. Ledabylé, skoro neviditelné vlnky, které dodají účesu tvar a texturu. 

ljdsajfksa
Jenna Dewan Foto: GETTY

Jaké produkty si na tento typ účesu pořídit? Jednoznačně ty, které vlasům dodají texturu, objem a udrží je na místě.

Tip kosmetické redaktorky: Zkoušela jsem spousty texturizačních sprejů, ale za mě bezkonkurenčně vítězí Texturizing Spray od Oribe a Bedroom Hair od Kevin.Murphy. Vlasy neslepují, dodají jim objem a pro tento typ účesu, jsou ideální. 

Skvěle hodnocený a světovými kadeřníky oblíbený je třeba i Working Texture Spray od Kristin Ess, který překvapí příjemnou cenou. 

sslkfsfshdksjkflsjlad
Zleva: Dry Texturizing Spray, Oribe, 300ml, 1195 Kč; Bedroom Hair, Kevin.Murphy, 250ml,
840 Kč; Dry Finish Working Texture Spray, Kristin Ess, 250ml, 650 Kč, Sephora

Jakmile skončil velkolepý seriál Game of Thrones, Maisie Williams se vyklubala z nevýrazné ulity. Její outfity mají nápad, nebojí se zkoušet výrazný a barevný make-up a experimentuje s vlasy. Než se dala na lob, vyzkoušela například růžový účes s krátkou ofinkou. Nebudeme lhát, tento střih se nám na ní líbí mnohem víc. 

kdsjslkjdksa.d
Maisie Williams Foto: GETTY

Dvě mouchy jednou ranou aneb Michelle a Reese! 

jdksdjkfjdskf
Zleva: Michelle Williams a Reese Witherspoon Foto: GETTY

Reese Witherspoon je milovnicí delšího mikáda. Ví, že narozdíl od dlouhých vlasů jí ubírá roky a střídá tak uhlazený účes a jemnými vlnami. Jen tak dál, Reese! 

Michelle Williams měla období ultra krátkých vlasů, které ji neuvěřitelně slušely. Ty si nechala dorůst na tento asymetrický lob. 

Co myslí, které sluší víc - Reese nebo Michelle?

jdlksjfksdfj
Zleva: Michelle Williams a Reese Witherspoon Foto: GETTY

Arielle Vanderberg pravděpodobně jako herečku neznáte, střihla si pár malých rolí v seriálech, objevila se v klipu k písni "R U Mine" od Arctic Monkeys a nedávno hostovala americkou reality show Love Island USA. Když se ale podíváte na její Instagram zjistíte, že tahle holka vás bude zatraceně bavit! Jo a má perfektní lob, nemyslíte?

dfjldskjfdsjf
Arielle Vandenberg Foto: GETTY

Jakými pomůckami si zmíněné "pinterestové vlny" vytvoříte? Přiznám se, že tento termín mi prozradil kadeřník Daniel Pašek a já s ním nemůžu víc souhlasit. Co to znamená? Podívejte se na Pinterest a zadejte "wave lob hair" a máte to. Jsou to přesně ty vlny, které sluší každému obličeji a navíc vypadají nenuceně, jakobyste se takhle probudila a šla.  

Ideální pomůckou je kónická kulma od Hot Tools. Stačí omotat pramen vlasů a posledních pár centimetrů nechat neobtočených. Tak docílíte rovných konců, které jsou pro "pinterestové vlny" typické. Jestliže si chceme pořídit opravdu luxusní kulmu, vyzkoušet tu od Dysonu. V kufříku navíc najdete spousty nástavců - na vyfoukání do objemu, kulmování nebo rozčesávání. 

jsdjsalkfjkslaj
Zleva: Kulmofén Airwrap, Dyson, 12 990 Kč; Kulma na vlasy Hot Tools Bar Curl 25mm, 2990 Kč