Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Vytvořte si chytrý a variabilní šatník pro všechny příležitosti. Poradíme vám, jak na to!

Pamatujete si výzvu s Lindexem, kterou na jaře přijaly redaktorky Kája a Eliška a produkční Klárka? Tehdy po dobu pěti dnů oblékaly jeden kousek v různých outfitech. Něco podobného jsme zopakovaly i nyní s podzimní kolekcí Smart Wardrobe. Tentokrát se modelkou stala Klárka a natočila pro vás tři převlékací videa s outfity pro tři různé přiležitosti, která si můžete pustit na našem Instagramu.

Promotion | 23. 09. 2019

Outfit do práce

Bílá košile a černé formální kalhoty jsou bezpochyby nezbytným základem každého business šatníku. Pokud ale nemusíte do práce nutně chodit v kostýmku, dají se s těmito dvěma kousky dělat divy. V prvním outfitu funguje kombinace bílé a hnědé. V kolekci Smart Wardrobe najdete hnědých kousků poměrně dost, a tak se hodí mít i hnědé kalhoty formálního střihu. S doplňky si pak už můžete hrát podle libosti.

Druhý outfit je pro podzimní dny jako stvořený, přes košili jen přehodíte oversized svetr. Ten můžete s košilí kdykoliv vyměnit za rolák v jakékoliv barvě a ten doplnit třeba šátkem. V podzimní kolekci v Lindexu najdete také krásné světlé šaty v midi délce bez rukávů s barevnými pruhy. Šaty na podzim? Proč ne! Opět zafunguje hnědý svetr nebo rolák v jedné z barev, v nichž jsou pruhy na šatech. My jsme vybraly žlutý a ten přepásaly hnědým páskem. Z šatů je rázem sukně a vy máte další outfit, v němž můžete vyrazit vstříc pracovnímu dni.

V prvním videu byly použity tyto kousky: Bílá košile, 999 Kč; Hnědé kalhoty, 999 Kč; Kabelka s chlupatým popruhem, 599 Kč; Hnědý svetr s podílem vlny, 2199 Kč; Černé kalhoty, 999 Kč; Černá kabelka, 999 Kč; Žlutý rolák, 1299 Kč; Velký vzorovaný šátek, 799 Kč; Šaty se vzorem, 2199 Kč; Hnědý kožený pásek, 499 Kč; Dvouřadý náhrdelník, 249 Kč; Sada tří náramků, 249 Kč; Náramky s přívěsky, 249 Kč; Náušnice zlaté barvy, 249 Kč; Sada tří párů náušnic, 199 Kč; Kruhové náušnice s perličkami, 249 Kč.

Outfit na schůzku

Ve druhém videu hrají hlavní roli košilové šaty se zeleno-vínovo-béžovým vzorem. Košilové šaty jsou úžasně variabilním kouskem, dají se nosit samostatně, případně rozepnuté jako přehoz přes kalhoty a top nebo i zapnuté jako top ke kalhotům. Outfity z druhého videa se hodí na kafe s kamarádkou, večerní rande, do kina, ale i na večírek. Opět záleží na doplňcích. Přes den šaty doplňte teniskami nebo balerínami bez podpatku, na večer je pak vyměňte za podpatky. Šaty budou sice pořád stejné, ale outfit dostane úplně jiný ráz.

Nesmíme zapomenout na velký trend ledvinek. V Lindexu jich najdete hned několik a my jsme outfity z druhého videa doplnily jednou sportovnější ve vínové barvě a druhou elegantnější ve fialové se strukturovaným povrchem. Fialová a zelená hrají v kolekci Smart Wardrobe také velkou roli, proto se kousky mezi sebou opět dají skvěle kombinovat. Kromě košilových šatů nás také velmi zaujala rafinovaně střižená plisovaná sukně, která funguje jako zavinovací a fialová část je tak vidět pouze při pohybu.

Ve druhém videu byly použity tyto kousky: Košilové šaty, 899 Kč; Vínová ledvinka, 499 Kč; Pletená čelenka, 199 Kč; Zelené sako, 1699 Kč; Fialová ledvinka se strukturou, 599 Kč; Sada tří náramků, 249 Kč; Různé sady dvou sponek do vlasů, 199 Kč/sada; Fialový top s rolákem, 999 Kč; Zelené kalhoty, info o ceně v obchodě; Košile se vzorem, 799 Kč; Zavinovací plisovaná sukně, 1599 Kč; Béžový kabát, 4499 Kč; Černá kabelka, 599 Kč, Náušnice, 249 Kč.

Outfit na víkend

Na víkendové výlety se nikomu nechtějí vymýšlet složité kombinace, proto se hodí mít v zásobě pár snadno kombinovatelných kousků. Základem jsou dobře padnoucí kalhoty a je už na vás, jestli zvolíte ty s vysokým pasem a širokými nohavicemi nebo spíš úzký střih se skrytým zapínáním či ty se zkrácenými nohavicemi. Vždycky můžete samozřejmě vsadit na klasické džíny. Aby ale outfit nepůsobil příliš fádně, určitě i o víkendu vsaďte na zajímavé doplňky. Na podzim se rozhodně budou hodit roláky, těch v kolekci Smart Wardrobe najdete hned několik. Můžete je různě vrstvit a zahřejí. Béžová blůza se nemusí nutně nosit jenom zapnutá, ale lze ji obléct jako lehký kabátek právě přes rolák. I v kombinování víkendových outfitů se fantazii meze nekladou.

Ve třetím videu byly použity tyto kousky: Kostkované kalhoty Lykke, 999 Kč; Tričko s nápisem Mind, 299 Kč; Kardigan, 1299 Kč; Nylonová taška, 399 Kč; Džíny, 999 Kč; Prošívaná bunda, 3499 Kč; Hnědý rolák, 1299 Kč; Krémová blůza, 1599 Kč; Kabelka s leopardím vzorem, 999 Kč; Světlé kalhoty, 1699 Kč; Cihlový rolák, 499 Kč; Hnědá kožená ledvinka, 999 Kč; Náušnice, 249 Kč; Baret s leopardím vzorem, 499 Kč.

Celá kolekce Smart Wardrobe se točí kolem jedné hlavní myšlenky - lépe promýšlet nákupy nového oblečení, nebát se kombinovat kousky, které už v šatníku máme, s těmi novými, a hlavně si vytvořit šatník z kousků, které budeme skutečně nosit a společně fungují. Tři videa s outfity pro tři různé příležitosti najdete na našem Instagramu, tak se nezapomeňte inspirovat!

Vytvořte si chytrý šatník s kolekcí Smart Wardrobe z Lindexu