Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Ženy stárnou, muži zrají. Platí to i dnes?

Stačí vymoženosti moderního světa k pomalejšímu stárnutí, nebo nemají šanci dohnat všudypřítomné vražedné pracovní tempo? Lucie van Koten se zamýšlela nad tím, jestli se začátkem 21. století konečně umíme vyrovnat s věkem.

Anonymous | 29. 12. 2019

Autorka článku: Lucie van Koten

Je mi třicet. To je takový ten věk, kdy máte pocit, že osmnáctiletí maturanti jsou vaši vrstevníci, zatímco oni už vám uctivě vykají. Máte první šediny, ale pokud jste se v „mládí“ nezhuntovali nějakou závislostí, pak je tvář ještě prosta vrásek. Tělo je pevné a poměrně rychle spaluje, ale alkohol už odbourává daleko pomaleji než třeba ještě před rokem. Taky pořád máte pocit, že na děti je spousta času, zatímco v porodnici už máte dávno nálepku starší matky. Je to věk, kdy začínáte pomlouvat všechny své dvacetileté „vrstevnice“ a kdy píšete svůj první článek o stárnutí.

Stinnou stránku věku řešíme od nepaměti. Možná si to občas nechceme přiznat, kosmetický byznys i všudypřítomné sociální sítě jsou však důkazem, že máločeho se bojíme víc než ztráty atraktivity mládí. Sociální sítě přímo přetékají anti-age radami, kosmetickými recenzemi, recepty na zdravé jídlo a cvičení, které udrží tělo zdravé, pružné a štíhlé… Kdybych měla shrnout poselství všech anti-age účtů na Instagramu, znělo by: mít disciplínu a pěstovat si zdravé návyky. Nepřehlédnutelnou součástí těchto účtů je i řada neustále omílaných klišé o vnitřní kráse, energii a ženství, které mají followery motivovat k dosažení vysněných cílů, k přijetí vlastních nedokonalostí, a tedy i ke zdravějšímu sebevědomí. Neustále omílaným klišé to nenazývám proto, že bych nesouhlasila, ale spíše proto, že vnitřní krása, pokud vůbec existuje, nepotřebuje verbalizovat. Vzpomeňte si na ženu, která vám přišla něčím mimořádně krásná a z jejíž přítomnosti jste nechtěli odcházet – vážně vás musela ujišťovat o tom, že z ní vyzařuje pozitivní energie? Vsadím se, že ne.

Když všichni řeší vrásky

Stárnutí se bojíme všichni, muže nevyjímaje. Přitom máme s dnešní nabídkou nejrůznějších neinvazivních metod, kvalitní kosmetiky, lymfatických masáží a jógy obličeje, tedy pomocných berliček, které pleť prokrvují a zpevňují svaly obličeje, neomezené možnosti, jak stárnutí zpomalit a přitom vypadat stále přirozeně. Život v blahobytu nám rovněž dovoluje dopřávat si nejen zdravý životní styl, ale i...

...CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V LEDNOVÉ MARIANNE.

titulka 

Související články

Krása

<span>Redakční tipy na produkty pro pevnější pleť: Kvalitní pořídíte za pár stovek i v drogerii</span>

Redakční tipy na produkty pro pevnější pleť: Kvalitní pořídíte za pár stovek i v drogerii

Krása

<span>Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte</span>

Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte

Krása

<span>Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci</span>

Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci

Krása

<span>Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám</span>

Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám