Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Houbové těstoviny se špekem

Sezona hub je tady! Dejte proto přednost lesním houbám před chuťově nevýraznými žampiony.

Redakce Marianne | 7. 09. 2013


Tento superrychlý recept musíte vyzkoušet! Ingredience jsou rozpočítané na 4 porce. Doporučujeme vám jako přílohu uvařit vroubkované penne, na nichž se omáčka krásně přichytí.

Co budeme potřebovat?

  • 200 g špeku (nebo sušené šunky)
  • 200 g čerstvých hub
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 320 g těstovin penne
  • 1 lžíce petrželové natě
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 pokrájená šalotka
  • olivový olej na smažení
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Na olivovém oleji opečeme 200 g špeku (či sušené šunky). Zvlášť pak zpěníme na lžíci oleje nasekaný 1 stroužek česneku a 1 pokrájenou šalotku. Přidáme 200 g čerstvých hub nakrájených na plátky a opékáme 4 minuty. Směs poté osolíme a opepříme.

Vmícháme penne, 50 ml smetany ke šlehání, lžíci nasekané petrželky a lžičku čerstvého tymiánu a na talíři ozdobíme špekem.

Další chutné recepty najdete na http://www.apetitonline.cz/.

Související články

Jídlo
Strava podle Ajurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro váš typ těla?

Strava podle Ajurvédy: Jaké potraviny jsou vhodné pro váš typ těla?

Byt
Úžasná proměna malého bytu: Architekti odhalili skrytý potenciál a přidali úchvatné mezipatro

Úžasná proměna malého bytu: Architekti odhalili skrytý potenciál a přidali úchvatné mezipatro

Zahrada
Vypěstujte si malinoostružinu a vychutnejte si lahodné spojení dvou druhů ovoce

Vypěstujte si malinoostružinu a vychutnejte si lahodné spojení dvou druhů ovoce

Proměny
Proměna malé terasy vysoko nad mestěm: Šarm a nadšení mladé maminky Petry přesvědčily designérku, aby se dala do práce

Proměna malé terasy vysoko nad mestěm: Šarm a nadšení mladé maminky Petry přesvědčily designérku, aby se dala do práce