Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Ideální na party: lososový uzlík

Také zbožňujete předkrmy a nápadité party pokrmy? Tak to musíte vyzkoušet uzeného lososa plněného smetanovým crème fraîche podle receptu šéfkuchaře restaurace Epopey Jana Volšičky!

Redakce Marianne | 29. 06. 2013


Co budeme potřebovat?

  • 200 g uzeného lososa
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g koriandru
  • 100 g jahod
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 chilli paprička
  • 1 limetka
  • 1 lžíce bílého balsamica
  • 1 lžíce cukru

Jak na to?

Crème fraîche smícháme s koriandrem a limetkovou šťávou. Plátky uzeného lososa vyskládáme do formičky, naplníme crème fraîche a zabalíme do fólie.

Na dresink smícháme ocet, olivový olej, limetkovou šťávu, chilli, koriandr, cukr a jahody.

TIP: Lososový uzlíček můžeme podávat s listovým salátem a rozpečenou bagetou i jako netradiční předkrm.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Chaty a chalupy
Romantika ve slaměné chalupě: Jak Alice a David proměnili ruinu v útulný domov

Romantika ve slaměné chalupě: Jak Alice a David proměnili ruinu v útulný domov

Byt
Malý byt, velký styl: Retro elegance a moderní pohodlí šarmantního padesátimetrového bytu z 40. let

Malý byt, velký styl: Retro elegance a moderní pohodlí šarmantního padesátimetrového bytu z 40. let

Byt
Podkroví jako z pohádky: : Nové podkroví na Vinohradech okouzlí poctivými materiály i atmosférou

Podkroví jako z pohádky: : Nové podkroví na Vinohradech okouzlí poctivými materiály i atmosférou

Zábava
Kvíz pro milovníky čaje: Otestujte své znalosti o tomto oblíbeném nápoji

Kvíz pro milovníky čaje: Otestujte své znalosti o tomto oblíbeném nápoji

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + SKINPERFECT PRIMER + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + SKINPERFECT PRIMER + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit