Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Letní polévka z jahod

Vyzkoušejte osvěžující ovocnou polévku podle receptu šéfkuchaře Jana Volšičky! Nebudete litovat!

Redakce Marianne | 23. 06. 2013

Proč nás tento recept tak baví? Protože je jednoduchý, ingredience snadno dostupné a efekt maximální! Ovocná polévka má na to, aby se stala favoritem vaší kuchyně. Obzvlášť teď v létě!

Potěšte rodinu a naservírujte jí netradiční recept, který si zamiluje! Na tuto polévku a další dobroty z letního menu můžete také vyrazit do restaurace Epopey. Chuťové pohárky vám zde řádně poškádlí šéfkuchař Jan Volšička, který pro nás připravil i tento lahodný recept.

Co budeme potřebovat?

  • 500 g čerstvých jahod
  • 250 g cukru
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 citron
  • několik lístků máty na ozdobu

Jak na to?

Jahody v hrnci smícháme s cukrem a citronem. Poté přivedeme k varu, chvíli povaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí směs důkladně rozmixujeme a dáme vychladit do lednice na jednu až dvě hodiny. Po uplynutí této doby polévku nalijeme do talíře. Ozdobíme ji nočkem zakysané smetany a mátou.

Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Dům
V proluce mezi garážemi vznikl malý rodinný dům

V proluce mezi garážemi vznikl malý rodinný dům

Krása
Jak zvýraznit rty? Začněte používat produkt, na který nedaly dopustit už naše babičky

Jak zvýraznit rty? Začněte používat produkt, na který nedaly dopustit už naše babičky

Móda
Brat Summer: Módní trend léta 2024, který z ošklivé barvy udělal absolutní hit

Brat Summer: Módní trend léta 2024, který z ošklivé barvy udělal absolutní hit

Móda
Kontroverzní provensálský styl je hitem léta 2024: Jak ho nosit? Vsaďte na jeden téměř zapomenutý vzor

Kontroverzní provensálský styl je hitem léta 2024: Jak ho nosit? Vsaďte na jeden téměř zapomenutý vzor