Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Ochutnejte skvělou červenou řepu s ořechy a nivou!

Pokud máte rádi červenou řepu, inspirujte se tímto receptem a připravte si skvělý předkrm.

Redakce Marianne | 1. 10. 2014

Doba vaření: 1 hodina

Doba práce: 15 minut

Ingredience:

5 červených řep střední velikosti

3 lžíce balzamikového octa

sůl a pepř

2 lžíce panenského olivového oleje

100 g nivy

30 g vyloupaných vlašských ořechů

Postup

1 Začněte tím, že předvaříte řepu – hodinu ji vařte v lehce osolené vodě, a to i se slupkou, jedině tak si totiž zachová všechnu svou krásnou barvu a chuť i po uvaření. Měkkost poznáte, podobně jako třeba u brambor, stačí do ní zakrojit nůž. Slupku odstraníte snadno, jde to velmi rychle.

2 Vařenou řepu nakrájejte na kolečka. Promíchejte s octem, olejem, solí a pepřem. Do misek rozdělte řepu, posypte bohatou čepicí sýra (může být i feta, nebo naopak jemná gorgonzola).