Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Ochutnejte skvělou červenou řepu s ořechy a nivou!

Pokud máte rádi červenou řepu, inspirujte se tímto receptem a připravte si skvělý předkrm.

Redakce Marianne | 1. 10. 2014

Doba vaření: 1 hodina

Doba práce: 15 minut

Ingredience:

5 červených řep střední velikosti

3 lžíce balzamikového octa

sůl a pepř

2 lžíce panenského olivového oleje

100 g nivy

30 g vyloupaných vlašských ořechů

Postup

1 Začněte tím, že předvaříte řepu – hodinu ji vařte v lehce osolené vodě, a to i se slupkou, jedině tak si totiž zachová všechnu svou krásnou barvu a chuť i po uvaření. Měkkost poznáte, podobně jako třeba u brambor, stačí do ní zakrojit nůž. Slupku odstraníte snadno, jde to velmi rychle.

2 Vařenou řepu nakrájejte na kolečka. Promíchejte s octem, olejem, solí a pepřem. Do misek rozdělte řepu, posypte bohatou čepicí sýra (může být i feta, nebo naopak jemná gorgonzola).

Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Tradice
Světlušky nás fascinují, kdysi však byly opředeny legendou, z níž mrazí

Světlušky nás fascinují, kdysi však byly opředeny legendou, z níž mrazí

Zábava
Podzim v televizi: ČT na podzim nabídne StarDance, pokračování Docenta nebo život Bedřicha Smetany

Podzim v televizi: ČT na podzim nabídne StarDance, pokračování Docenta nebo život Bedřicha Smetany

Zábava
Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Zábava
Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti

Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti