Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Portobello se špenátovou nádivkou

Využijte poslední prázdninové neděle, příznivé předpovědi počasí a stolujte pod širým nebem. Zkuste si na grilu připravit tyhle skvělé portobello žampiony!

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: cca 20 minut

 

5 středních žampionů portobello
1 lžíce panenského olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
150g mladého (baby) špenátu
3/4 hrnku rozmixovaného toustového chleba (1–2 plátky)
60g strouhaného čedaru
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce nasekané šalvěje

 

POSTUP:
1. Odlomte třeně (nohy) ze všech hub a nakrájejte je nadrobno spolu s jedním kloboučkem.
2. Na náplň v pánvi na oleji opékejte cibuli, česnek a nasekané houby. Opékejte asi 5 minut. Přidejte špenát a míchejte 2 minuty. Sejměte pánev z ohně a přimíchejte čerstvou strouhanku, čedar, ořechy a šalvěj. Nádivkou naplňte kloboučky hub.
3. Na rozehřátý gril dejte alobalový grilovací perforovaný pekáček. Na něj rozložte naplněné houby a grilujte asi 8–10 minut, až se sýr rozpustí. Podávejte horké.

Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Rodina a děti
Mami, fotbal už mě nebaví: Praktické tipy, jak zvládnout přechod talentovaného dítěte na nový sport

Mami, fotbal už mě nebaví: Praktické tipy, jak zvládnout přechod talentovaného dítěte na nový sport

Zábava
Dovolená v Lisabonu: Nechte se vtáhnout gastronomickými zážitky, historií i specifickou architekturou

Dovolená v Lisabonu: Nechte se vtáhnout gastronomickými zážitky, historií i specifickou architekturou

Životní styl
Jak přežít vedro ve městě: 8 praktických tipů, které vám zchladí hlavu i tělo

Jak přežít vedro ve městě: 8 praktických tipů, které vám zchladí hlavu i tělo

Dobrý nápad
Mrkev původně nebyla oranžová! Vychutnejte si tuhle zeleninu upravenou glazováním

Mrkev původně nebyla oranžová! Vychutnejte si tuhle zeleninu upravenou glazováním