Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Připravte si osvěžující kávové jogurtové nanuky

Přemýšlíte, jak si i přes takhle vysoké teploty a horko užít svou denní dávku kávy? Domácí kávové nanuky by mohly být ideálním řešením! Nejenom, že skvěle chutnají, ale také krásně vypadají. Přinášíme vám na ně recept podle food blogerky Anny Barnett.

Eliška Vrbová | 24. 06. 2017

Počet: 8

Doba přípravy: 5 minut

Doba mražení: minimálně 2 hodiny

Co budete potřebovat?

600 gramů kvalitního bílého jogurtu

4 polévkové lžíce javorového sirupu nebo medu

3 polévkové lžíce lískooříškového sirupu

dávku espressa, klidně i dvojitou, záleží, jak moc kávové nanuky chcete

Postup přípravy

1) Smíchejte jogurt, javorový a lískooříškový sirup - sladkost si upravte podle sebe (místo javorového sirupu můžete použít med)

2) Nalijte espresso dospod formiček na nanuky a potom přidejte jogurtovou směs, kterou lžicí mírně míchejte s kávou. Podle toho, jak moc tyto dvě složky smícháte, budou pak nanuky "mramorované".

3) Zmrazte alespoň na dvě hodiny a poté můžete podávat!