Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Pstruh s houbami a šalvějovým provázkem

Ryby k Vánocům neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte českou klasiku v podobě pečených pstruhů trochu jinak!

Redakce Marianne | 26. 12. 2012

Čerstvé pstruhy duhové dnes seženete téměř v každém obchodě. Vyzkoušet můžete i jejich příbuzné siveny. Trochu složitěji se shánějí, ale nenechte se odradit, rozhodně stojí za to! Poznáte je podle světlých teček na těle.

Příprava receptu vám zabere zhruba 15 minut a s další půlhodinkou počítejte na pečení.

Přejeme vám dobrou chuť!

Co budeme potřebovat?

  • 4 vykuchané pstruhy

  • 500 g čerstvých hub

  • 2 cibule

  • asi 12 listů šalvěje

  • 2 až 3 lžíce másla

  • menší svazek petrželky

  • sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Pstruhy omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je osolíme, opepříme a naplníme částí nakrájených hub a cibule, petrželkou a kouskem másla. Zbytek dáme do pekáče. Ryby ovážeme provázkem a zastrčíme pod něj pár lístků šalvěje.

Pstruhy vložíme do pekáče na zbývající cibuli a houby. Na rybu položíme plátky másla a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20 až 30 minut.

Další recepty najdete ZDE.