Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Růžový hummus z pečené řepy

Spojení nasládlé pečené řepy s cizrnou, sezamovou tahini pastou a svěží citronovou kůrou zbožňuji. A ta barva! Atypická růžová rozzáří každý jídelní stůl.

Karin Dimitrovová | 20. 01. 2017
foto: www.karindimitrovova.com
Hummus zapůsobí na každé oslavě, ale připravit si ho můžete určitě jen tak, na všední dny. Je to skvělá zdravá svačina. Můžete ho přidat do salátu, sendviče, nebo jíst s kousky zeleniny.
 
INGREDIENCE
2 střední červené řepy
1 a půl plechovky cizrny (400g / plechovka)
2 polévkové lžíce tahini
2 malé stroužky česneku
citronová šťáva z 1 citronu
citronová kůra z 1 citronu
7 polévkových lžic extra panenského olivového oleje (nebo více, pokud je hummus příliš hustý)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
 
POSTUP
1. Předehřejte troubu na 200°C a pečte červenou čepu obalenou v alobalu cca 1,5 hodiny (se slupkou).
2. Nechte řepu vychladnout a poté okrájejte slupku a nakrájejte na kostičky.
3. Dejte ingredience do mixéru (pár lžic oleje si nechte stranou) a rozmixujte.
4. Přidejte zbytek oleje na upravení konzistence a pokud je hummus moc hustý, přidejte víc oleje (můžete použít i vodu).
5. Osolte a opepřete podle chuti.
 
Autorka píše o zdravé stravě, pohybu a sdílí zdravé recepty na www.karindimitrovova.com