Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Snídaně je základ dne. Zkuste čokoládový chia pudink s jahodami

Čokoláda, kokos a jahody, pro mě taková dekadentní a zároveň klasická kombinace, která pořádně zatočí s vašimi chuťovými buňkami.

Karin Dimitrovová | 22. 04. 2017

Chia pudink mě baví. Občas na něj zapomenu, pak ale když se k němu zase vracím, tak je to jako poprvé. Je to úžasná základní báze, která se přizpůsobí všemu. Když jsem hodně lenivá, nakrajím do něj banán a je vymalováno. Někdy se ale ráda trochu snažím, jinak by jídlo a vaření byla nuda.

Tentokrát jsem vymyslela variaci na čokoládový pudink jak jinak než s jahodami. Protože čokoláda a jahody jdou zkrátka k sobě. Je to nestárnoucí klasika, takový George Clooney mezi ingrediencemi. Čokoládový pudink vytvoříme z čokoládového kokosového mléka. Je výborné a navíc velmi jednoduché. Až ho budete mít hotové, můžete ho nechat v lednici další 3-4 dny.

Nezapomeňte v receptu použít kvalitní kakao a čokoládu, čím kvalitnější, tím nabitější antioxidanty, které brání tělo před volnými radikály a bojují tak proti předčasnému stárnutí.

INGREDIENCE
Čokoládové kokosové mléko

200g strouhaného sušeného kokosu
4,5 hrnku horké vody
2 polévkové lžíce kakaa
skořice
5 datlí
2 polévkové lžíce javorového sirupu
mořská sůl

Chia pudink

4 polévkové lžíce chia semínek
nasekaná tmavá čokoláda
jahody
javorový sirup podle chuti

POSTUP
1. Do mixéru dáme kokos a vodu, necháme být cca 20 minut, voda se do kokosu lehce vsákne.
2. Přidáme datle a rozmixujeme.
3. Přefiltrujeme přes pytlík na výrobu ořechového mléka a znovu vlijeme do umytého mixéru (aby v mixéru nezůstaly stopy kokosu).
4. Přidáme kakao, špetku skořice, javorový sirup a špetku soli, rozmixujeme, pokud je třeba ještě dochutíme, přelijeme do sklenice a uchováváme v lednici, kde vydrží cca 3-4 dny.
5. Na vytvoření chia pudinku smícháne 250ml čokoládového kokosového mléka se 4 polévkovými lžícemi chia semínek, rozmícháme a necháme chvíli stát.
6. Po chvíli rozmícháme znovu a dáme do lednice ideálně přes noc, ale stačí i na 3-4 hodiny.
7. Po vytáhnutí opět rozmícháme, pudink by měl být hustý. Pokud není, přidejte více chia semínek a nechte dalších 20 minut v lednici.
8. Dozdobte jahodami a drcenou čokoládou. Přidejte javorový sirup podle chuti.

Autorka sdílí recepty, píše o zdravé stravě a józe na svém blogu www.karindimitrovova.com

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Dobrý nápad
Recepty podle Marianne: Honzova sekyrková polévka je rychlá, levná a výborná

Recepty podle Marianne: Honzova sekyrková polévka je rychlá, levná a výborná

Móda
Nejlepší džínová bunda roku 2025? Na klasiku zapomeňte, letos se nosí úplně jiné střihy

Nejlepší džínová bunda roku 2025? Na klasiku zapomeňte, letos se nosí úplně jiné střihy

Móda
Nejspíš pochází z Čech: Nejkrásnější materiál, ze kterého budete chtít v létě 2025 nejen šaty

Nejspíš pochází z Čech: Nejkrásnější materiál, ze kterého budete chtít v létě 2025 nejen šaty

Zábava
Kvíz: Rozumíte českým nářečím? Otestujte se a zjistěte, jak na tom jste

Kvíz: Rozumíte českým nářečím? Otestujte se a zjistěte, jak na tom jste

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + TÓNUJÍCÍ KRÉM ATTITUDE + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit