Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Vyzkoušejte avokádovou pěnu

Avokádo se nejčastěji používá k přípravě ostrého guacamole, ale my ho vnímáme jako silně podceňovanou pochoutku.

Botanicky spadá avokádo mezi ovoce, někdy se mu přezdívá ‚pralesní máslo‘. Opravdu má totiž jemnou hladivou máslovou konzistenci, obsahuje totiž třetinu oleje a vitaminy A, B, C a E. Je to jednoduše bomba plná prospěšných látek. 

Pokud si v obchodě vyberete zelený plod, budete ho muset nechat pár dní uzrát, než na omak lehce změkne. Skvěle chutná v salátech, obalené v trojobalu jako party příloha, ale dá se připravit i nasladko! 

My jsme na dámské jízdě servírovaly čokoládovo-avokádovou pěnu. Byla to dokonalá a zdravá pochoutka! 

Co potřebujete:

4 avokáda
1/2 hrnku kvalitní tmavé čokolády 
1/2 hrnku kokosového mléka
1/2 hrnku medu
1/2 hrnku kakaa
1 kávovou lžičku třtinového cukru
1 kávovou lžičku vanilkového extraktu
1/4 kávové lžičky drceného červeného pepře
špetku soli 

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Tu pak v mixéru či kuchyňském robotu smíchejte s kokosovým mlékem, oloupanými a na kousky nakrájenými avokády, kakaem, medem, třtinovým cukrem a dalšími ingrediencemi, pořádně rozmixujte, dokud nevznikne kompaktní lesklá hladká pěna.