Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Dům

Zvenčí nehostinná pobřežní pevnost je uvnitř pohádková

Pevnost postavená za dob napoleonských válek v 19. století zvenčí příliš nezaujme. Kruhovitý bunkr ale ukrývá nečekané pohodlí v typickém anglickém stylu.

Terezie Benoni | 17. 05. 2024

Útěk z reality si můžete dopřát nedaleko vesnice Bawdsey v anglickém hrabství Suffolk u pobřeží Severního moře. Strážní a obranná věž zvaná Martello je dokonale zařízená tak, aby si ji mohla pronajmout větší rodina, nebo parta přátel, nechybí dokonale vybavená kuchyň, aby se návštěvníci mohli zcela odstřihnout reality a užívat si divoké pobřeží s písečnými dunami. Už samotný příjezd je dramatický. Po písečné cestě se dostanete až k pevnosti. Kruhová stavba zvenčí působí jako nedobytný hrad. Byla postavená téměř z milionu cihel. Dovnitř se dostanete pouze po ocelovém schodišti, které vás přivede ke skromně vypadajícím dveřím. Za nimi ale čeká to pravé pohodlí.

Galerie: Z pevnosti dokonalé bydlení

Čtěte také: Stavba s duší: Jak původní chata inspirovala vznik moderního rodinného domu

Představte si, jak rodinný dům ožívá na místě staré chaty a nese v sobě nejen moderní design, ale také pocity a vzpomínky. Dům na okraji Říčan u Prahy vytváří pohodlný a moderní obytný prostor pro celou rodinu.

Rustikální ložnice a moderní terasa

Když vejdete do prvního patra, ocitnete se v kruhovém prostoru vystlaném koberci, kde je vyskládané dřevo na topení. Odtud vede v centrální části točité schodiště. Okna po všech stranách kruhu poskytují výhled do okolí. Z prvního patra je možné vydat se také dolů, kde jsou jednotlivé ložnice zařízené v moderně pojatém rustikálním stylu. Jsou zde tři dvoulůžkové ložnice s vlastními koupelnami. Nejoblíbenější částí pevnosti je bezesporu střešní terasa, která je z velké části zastřešená. Kromě různých posezení je zde také moderně vybavená kuchyně. Okouzlující výhled na mořskou hladinu a zvlněné pobřeží je tím pravým balzámem na duši.

Čtěte také: V paneláku si architekt pro svou ženu a dceru zrekonstruoval byt za minimum nákladů a vyčaroval kouzelný domov

Rekonstruovaný byt má sloužit tříčlenné rodině, která otřebuje velký obývací pokoj, který má být srdcem bytu. Musí se do něho vejít kuchyně a velký stůl, prostor na cvičení a třeba i dětská skluzavka. Jak se proměna interiéru podařila?

Zdroj: www.uniquehomestays.com

Zdroj článku

Související články

Dům
S důrazem na jednoduchost a funkčnost postavili domácí wellness

S důrazem na jednoduchost a funkčnost postavili domácí wellness

Dům
Z předchozích staveb a od rodinných příslušníků jim zbyl stavební materiál a svépomocí postavili dokonalé místo pro odpočinek

Z předchozích staveb a od rodinných příslušníků jim zbyl stavební materiál a svépomocí postavili dokonalé místo pro odpočinek

Dům
V Ostravě vyrostl mini domek z původně hospodářské budovy a je kouzelný

V Ostravě vyrostl mini domek z původně hospodářské budovy a je kouzelný

Dům
Mlýn ze 17. století na Vysočině majitelé proměnili v oázu klidu

Mlýn ze 17. století na Vysočině majitelé proměnili v oázu klidu