Přejít k hlavnímu obsahu
Promotion
Promotion
Promotion
Byt

Zrekonstruovaný podkrovní byteček v minimalistickém severském stylu

Info ikona
Zrekonstruovaný podkrovní byteček v minimalistickém severském stylu

Třicetimetrový podkrovní byt prošel zásadní rekonstrukcí, díky které se proměnil na útulný prostor, kterému nechybí denní světlo a potřebná vzdušnost. Inspirujte se tímto interiérem, jak prakticky a útulně se dá byt o minimální ploše zařídit.

Promotion
Promotion
Terezie Benoni | 18. 05. 2021

Před dvěma lety se starý městský bytový dům ve švédském Göteborgu dočkal rekonstrukce půdy, kde vzniklo hned několik menších bytů. Jeden z nich des navštívíme, protože je skvělým příkladem toho, jak se dá i na metry malý interiér zařídit účelně. Třicetimetrový byt najdeme v oblíbené čtvrti Kålltorp, kde nechybí spousta parků, restaurací, pekáren i zajímavých obchůdků. Už od vchodových dveří je vám jasné, že jste se ocitli v citlivě zrekonstruovaném prostoru, kde byl kladený důraz i na ten sebemenší detail. Veliká střešní okna vpouští do bytu dostatek světla, o teplo se stará podlahové vytápění, díky kterému minimalistickou estetiku nenarušují topná tělesa. Osvětlení se jednoduše ovládá pomocí mobilní aplikace Plejd. Že se skutečně při rekonstrukci dbalo na sebemenší detail dokazují například vkusně vybrané vypínače a zásuvky. Byly zvoleny v černé barvě od společnosti Renova v retro stylu. Další tmavým akcentem v jinak světlém interiéru jsou černé krokevní trámy.

Bílá, šedá a pár akcentových barev

Byt se nese ve světlých tónech, které občas naruší nějaký výraznější prvek. Hlavní obytný prostor najdeme za vstupní halou s úložnými prostory. Kuchyňská část pod šikminami byla zvolená v jemně šedém tónu s nerezovými úchyty, které ladí s nerezovými spotřebiči značky Smeg. Místo horních skříněk byly použité pouze police, které linku vizuálně odlehčují. Mezi policemi je nenápadně schovaná také uhlíková digestoř. Na podlahu byly zvolené jednovrstvé dubové parkety, které byly bíle napigmentované a navoskované. Na kuchyňskou část plynule navazuje jídelní. Té dominuje modrý rozkládací stůl. V zadní části místnosti je pak rozkládací černá pohovka s mobilními odkládacími stolky. Nad obývací částí je možné po žebříku vystoupat do podkroví, kde může být další místo k lenošení a odpočinku, nebo je možné prostor využít ke skladování sezónních věcí. Ložnice je oddělená a podobně jako celý interiér se nese ve světlých tónech. Zabudovaných šatní skříní si sotva všimnete, a právě světlá výmalba i nábytek pomáhají jinak malý prostor opticky zvětšit.
 

Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion