Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Lidé a místa

Eklektický byt švédské designérky

Pojďme se podívat, jak bydlí návrhářka kabelek Little Lifffner. Kreativita se promítla také do jejího bytu, kde zachovala původní historické prvky a přidala něco ze současného designu.

Terezie Benoni | 20. 07. 2021

Před osmi lety Paulina nemohla najít kabelku, která by splňovala její představy, a proto si navrhla vlastní. Tak vznikla její značka Little Lifffner. Nyní je úspěšná po celém světě. Poté, co žila v Göteborgu, se Paulina a její manžel Gustav von Sydow přestěhovali do Stockholmu. Zamilovali si vyhlášenou čtvrť Vasastan, která je plná restaurací, obchůdků i dobrých škol. Byt najdeme v budově postavené už na počátku 20. století a přes několikeré rekonstrukce se v interiéru stále zachovaly některé historické prvky. V kuchyni a jídelně tak najdeme krásný původní kachlový krb, stropy zdobí štuky a rozety, na podlaze se podařilo repasovat dřevěné parkety.

Galerie: Na návštěvě u Pauliny Liffner
Mohlo by se vám líbit

Vyrobte si tyto sklenice s pletivem, ve kterých i pár stonků bude vypadat jako bohatý bouquet

Nosí vám děti pár stonků květin z procházek či zahrady? Čekáte návštěvu ale 
nemáte čas na velké vazby a dekorace na stůl? Pusťte se s námi do vyrábění!
marianne.cz

Nábytek po rodičích i z obchodního domu

Obývacímu pokoji dominuje veliká knihovna, ve které bylo ponechané místo pro zavěšení obrazu od Pauliny maminky Marie Liffner. Pohovka zase dřív patřila rodičům Pauliny manžela a je jí více než 40 let. Díky těmto detailům je interiér osobitý. Vedle designových kousků, zde ale najdeme řadu cenově dostupného nábytku, jako je například televizní skříňka, která je z jedné starší kolekce Ikea. Staré italské křeslo dodává pokoji hřejivou domácí atmosféru. Stěna mezi kuchyní a jídelnou byla odstraněna, aby vznikl jeden velký společný prostor. V rohu místnosti je krásný švédský kachlový krb. Jídelní stůl je vyroben z recyklovaného plastu od značky Dirk van der Kooij. Světle zelená kuchyně má mramorovou desku od Public Studio. Linka se obešla bez horních skříněk, aby neubrala místnosti na vzdušnosti. Ložnice byla vymalovaná černou barvou a v kombinaci s bílými detaily je velmi elegantní. Koktejl stylů a barev v tomto skandinávském bytě jen podtrhuje osobitost jeho majitelů.

Mohlo by se vám líbit

Kontroverzní rekonstrukce bytu ve Valencii

Rozhodli se zachovat maximum historických detailů, zároveň do nového prostoru přinést zcela nový, současný příběh. Výsledkem je zajímavý koktejl originálních textur, materiálů i barev.
marianne.cz

Související články

Lidé a místa
Knihovna v Rožnově prošla ohromující proměnou a nadchne každého návštěvníka

Knihovna v Rožnově prošla ohromující proměnou a nadchne každého návštěvníka

Lidé a místa
V Prachaticích opravili  Štěpánčin park, který je teď ideálním místem pro každodenní procházky, rekreaci, zábavu i společenské akce

V Prachaticích opravili  Štěpánčin park, který je teď ideálním místem pro každodenní procházky, rekreaci, zábavu i společenské akce

Lidé a místa
Kousek Skotska uprostřed Čech: Martin s partnerkou opravovali venkovské stavení dlouhé čtyři roky a dnes vás zavede do daleké historie

Kousek Skotska uprostřed Čech: Martin s partnerkou opravovali venkovské stavení dlouhé čtyři roky a dnes vás zavede do daleké historie

Lidé a místa
Kuchyně na chalupě s puncem dávných časů u známé blogerky

Kuchyně na chalupě s puncem dávných časů u známé blogerky