Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Ideální nedělní snídaně? Vláčný banánový chléb

Info ikona

Bojíte se, že z pátečního pečiva vykouzlíte leda tak strouhanku? Žádné strachy, o nedělní snídani se postará měkounký banánový chlebíček.

Víkendové snídaně si vychutnáváme plnými doušky, a tak se občas stane, že potravinové zásoby vyjíme už v sobotu. V takové chvíli rozhodně nepropadejte panice a raději připravte banánový chlebíček. Nejen, že jeho příprava nezabere příliš času, ale především se skládá ze surovin, které má většina z nás neustále ve spíži.

Co budete potřebovat:

250 g hladké mouky

100 g třtinového cukru

2 lžičky kypřícího prášku

špetku soli

4 banány

180 ml mléka

1 vejce

80 ml slunečnicového oleje

100 g bílého jogurtu

Banánový chléb
Zdroj: GETTY

Postup:

Příprava banánového chlebíčku je opravdu jednoduchá. V první řadě smíchejte všechny suché ingredience. Následně vidličkou rozmačkejte banány a přidejte k nim zbylé „tekuté“ ingredience. Vše důkladně promíchejte dohladka a postupně přisypávejte i suchou směs. Opět je důležité, abyste těsto důkladně promíchali. Pokud nedržíte žádnou drastickou dietu, dopřejte si upgrade banánového chlebíčku, a přidejte do hotové směsi ještě 100 g nasekané čokolády. Nic také nebrání tomu, abyste do těsta přidali chia či lněná semínka. 

V posledním kroku si připravte formu na chléb, kterou vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do připravené formy a vložte do trouby vyhřáté zhruba na 180 stupňů. Banánový chléb během pečení kontrolujte, ale počítejte s tím, že bude hotov zhruba za 35 minut.

Banánový chléb
Zdroj: GETTY

Hotový chlebíček můžete podávat samotný nebo pokapaný medem či javorovým sirupem. Ozdobit ho můžete nakrájeným banánem, borůvkami a velkou parádu udělá také s jahodami.

Přejeme vám krásnou neděli provoněnou banánovým chlebíčkem.

ČTĚTE TAKÉ: 3 zdravé a rychlé recepty na snídaně, když ráno nestíháte