Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Pečeme s dětmi: Banánový chlebíček bez přidaného cukru

Čím zabavit děti, když jsou školy zavřené? Upečtě s nimi tento lahodný banánový chlebíček, na kterém si smlsne celá rodina.

Anonymous | 21. 03. 2020

Tajnou přísadou, která banánovému chlebíčku dodá sladkost i vláčnost, nejsou banány, ale rozinky. Nešetřete na jejich množství ani na kvalitě!

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: 6-8 kousků 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Pečení 0:40

Ingredience:

125 g celozrnné pšeničné mouky

1,5 lžičky kypřicího prášku

2 lžičky mleté skořice

75 g rozinek sultánek, propláchnutých horkou vodou a okapaných

3 zralé banány, oloupané

50 g másla, rozpuštěného

2 lžičky vanilkové esence

1 vejce

1 lžíce mléka

agávový sirup k podávání

ČTĚTE TAKÉ: Snadné domácí pečení s dětmi

Postup:

1. Troubu předehřejte na 180 °C a formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.

2. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici a rozinky. V druhé míse rozmačkejte banány a přimíchejte máslo, vanilkovou esenci, vejce a mléko. Banánovou směs vlijte k moučné a promíchejte. Přesuňte těsto do formy a dejte péct na 30–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3. Nechte asi 10–15 minut zchladnout, vyjměte z formy, přelijte agávovým sirupem a podávejte.

Za recept děkujeme kolegům z www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde